Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 312                                          25.09.2015 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  петнадесети септември                                         две хиляди и петнадесета година           

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар:  Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №998 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между П.П.С., ЕГН********** против С.С.С., ЕГН********** с акт № *** от 14.11.1998г. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца C.C. С., ЕГН********** и T.C. С., ЕГН********** се предоставят на майката П.П.С., ЕГН**********,  Местоживеенето на децата се определя на адрес в гр.Разград, ж.к. Орел ***, вх.*** ет.*** ап.***. 

 На бащата С.С.С., ЕГН********** се определя режим на лични отношения с децата всяка първа и трета събота  и неделя от месеца от 10 часа в съботния ден до 17 часа в неделния ден, тридесет дни през лятото и десет дни през зимата, по време, което не съвпада с годишния отпуск на майката, по един ден от коледните, новогодишни и религиозни празници, както и във всеки един момент с нейно съгласие.

            2. С.С.С., ЕГН**********, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на децата си C.C. С., ЕГН********** и T.C. С., ЕГН**********, чрез тяхната майка и законен представител П.П.С., ЕГН**********, месечна издръжка в размер на 120лв./сто и двадесет лева/ за детето C. и 100лв./сто лева/ за детето T., считано от месец юли 2015г., със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства водещи до изменение или прекратяването, платими от пето до петнадесето число на месеца, за който се дължи.

3. Придобитите по време на брака:

- Лек автомобил марка “Мерцедес” модел “С200” с рег. №***, цвят “тъмно син”, номер на рамата: WDB2020201А122938 и номер на двигател 11194110005734 се поставя в дял на С.С.С., ЕГН********** и той става негов изключителен собственик. Застрахователната стойност на автомобила е 400лв./четиристотин лева/.

- Лек автомобил марка “Мерцедес” модел “200 Д” с рег. №***, цвят “тъмно сив” с номер на рама: WDB2021201F096604 и номер на двигател:60191312001264 се  поставя в дял на С.С.С., ЕГН********** и той става негов изключителен собственик. Застрахователната стойност на автомобила е 600лв./шестотин лева/

 4.Останалото движимо и недвижимо имущество придобито по време на брака е поделено преди настоящото споразумение и страните нямат претенции един към друг по отношение на имуществените си въпроси.

            5. Страните нямат закупено недвижимо имущество по време на брака, а придобитото по време на брачното съжителство движимо имущество, което по смисъла на закона представлява съпружеска имуществена общност е разпределено от тях в периода  преди завеждане на настоящото производство и същите нямат никакви претенции един към друг по отношение на имуществен въпроси.

            6. След прекратяване на брака съпругата П.П.С., ще носи брачното си фамилно име – С..

            7. Семейното жилище находящо се в гр.Разград, община Разград, област Разград, ул. “Княз Борис” №***, вх.***, ет.*** ап.*** остава за ползване на П.П.С., ЕГН**********

            8. Страните нямат никакви претенции един към друг, включително и за издръжка.

            9.Задълженията, които е поел всеки един от тях на свое име, си остават лични за него и не ще представляват задължения на другия съпруг след прекратяване на брака.

            ОСЪЖДА П.П.С., ЕГН********** да заплати по сметка на РРС сумата 10лв./десет лева/

ОСЪЖДА С.С.С., ЕГН********** да заплати по сметка на РРС сумата 188,40лв./сто осемдесет и осем лева и четиридесет стотинки/

Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: