П Р И С Ъ Д А

 

                                            2015 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     осми септември                                                   2015  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ                                                      Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      597   по описа за 2015  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Й.Б.Г., роден на *** ***, със средно образование, женен, безработен, неосъждан, /реабилитиран по право/, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 05.09.2015 г. в гр. Разград е управлявал МПС – товарен автомобил  “Пежо Партнер” с рег. № Р***с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,65 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА, като ОТЛАГА  изтърпяването на същото на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на присъдата.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 343г от НК лишава подсъдимият Й.Б.Г. от право да управлява МПС за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, считано от 05.09.2015 г. на която дата му е отнето СУМПС  от органите на МВР.   

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: