П Р И С Ъ Д А

 

                                2015 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На седемнадесети септември                                      2015 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: И.П.

                                                                          Р.И.

                                            

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Северина Монева

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  611    по описа за 2015 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Р.С. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, със средно образование, работи, женен, неосъждан / реабилитиран по право/, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН  в това, че:

1. На 01.09.2015 г. в гр. Разград, се е заканил с убийство към В.Р.С. ***, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 58а, ал.1  от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

2. На 01.09.2015 г. в гр. Разград, противозаконно унищожил чужди движими вещи – 1 брой принтер и скенер марка “Канон” на стойност 250.00 лв., 1 бр. монитор марка “VIEWSONIC” на стойност  80.00 лв., 1 бр. дървена врата на стойност  120.00 лв., 1 брой бюро на стойност 150.00 лв. и 1 бр. мобилен телефон марка “Нокия”3100 на стойност 30.00 лв., всичко на обща стойност 630.00 лв. и повредил чужда движима вещ – 1 бр. метална врата на стойност 50.00 лв., всички вещи на обща стойност 680.00 лв., собственост на “Вип Кредит” ЕООД – гр. Шумен, представлявано от С.К.К. *** – престъпление по чл.216, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.58а, ал.1 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На 01.09.2015 г. в гр. Разград, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – унищожил и повредил чужди движими вещи, собственост на “Вип Кредит” ЕООД гр. Шумен, представлявано от С.К.К. ***, отправял закани за убийство към В.Р.С., като деянието е съпроводено с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.2, пр.4 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл.58а, ал.1 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1  от НК СЪДЪТ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия С.Р.С. едно общо наказание в размер на най-тежкото от наложените му с настоящата присъда, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на осн.чл.66, ал.1 НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.1, б.А от НК ОТНЕМА в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО – 1 бр. метален чук с пластмасова дръжка.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Р.С. със снета по- горе самоличност, да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 183.42 лв. (сто осемдесет и три лева и 42 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 40.00 лв. (четиридесет) лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                      1.                                   2.