Р Е Ш Е Н И Е

Номер 323                                          02.10.2015 г.                                      гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На  двадесет и трети септември                              две хиляди и петнадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар    Д.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№980 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен  между Н.Т.А., ЕГН ********** *** и Е.Ц.А., ЕГН ********** *** на 20.09.1997 г. в гр. Разград с акт №153 по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на съпрузите на осн. чл.50 от СК.

            ОДОБРЯВА СПОРАЗУМЕНИЕТО, сключено между Н.Т.А., ЕГН ********** ***9 и Е.Ц.А., ЕГН ********** ***, според което:

            1.УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на родените от брака деца Ц.Е.А., ЕГН ********** и Т.Е.А.., ЕГН ********** се предоставя на майката Н.Т.А., ЕГН ********** ***9 и местоживеенето на двете деца се определя при нея.

            2.РЕЖИМА НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на децата Ц.Е.А., ЕГН ********** и Т.Е.А.., ЕГН ********** с техния баща Е.Ц.А., ЕГН ********** *** се определя както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10,00 часа на съботния ден до 17,00 часа на неделния ден, както и тридесет дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката, както и през останалото време със знанието и без противопоставянето на майката.

            3.Бащата Е.Ц.А., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетния си син Ц.Е.А., ЕГН **********, действащ лично и със съгласието на майка си Н.Т.А., ЕГН ********** *** и на малолетната си дъщеря Т.Е.А.., ЕГН **********, действаща чрез своята майка и законен представител Н.Т.А., ЕГН ********** ***ежемесечна парична издръжка в размер на по 100 лв. /сто лева/ за всяко от двете деца, платима до пето число на текущия месец, считано от влизане в сила на съдебното решение.

            4.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            5.След прекратяване на брака Н.Т.А., ЕГН ********** ще продължи да носи брачното си фамилно име А..

            6.Правото на собственост върху придобития по време на брака недвижим имот, представляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор 61710.502.6195.3.8 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка, петстотин и две , точка, шест хиляди сто деветдесет и пет, точка, три, точка, осем/, по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Разград, одобрени със Заповед №РД-18-37 от 10.03.2008 г. на Изпълнителния директор на АГКК, находящ се  /с административен адрес/ гр.Разград, Община Разград, ж.к.”*******” , блок №*** , етаж 2 /втори/, апартамент 8/осем/, със застроена площ от 39,29 кв.м. /тридесет и девет цяло и двадесет и девет квадратни метра/ с предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент, брой нива на обекта :1 /едно/, състоящо се от дневна с кухненски бокс и сервизни помещения, при граници на самостоятелния обект: на същия етаж :имот с идентификатор 61710.502.6195.3.5,  и имот с идентификатор 61710.502.6195.3.7, под обекта: имот с идентификатор 61710.502.6195.3.4 и над обекта  имот с идентификатор 61710.502.6195.3.12, ведно с прилежащото му избено помещение №8 /осем/ с полезна площ от 6,44 кв. м. /шест цяло и четиридесет и четири стотни/ квадратни метра, при граници на избеното помещение: ляво – стена, дясно – избено помещение №9 и горе – първи жилищен етаж, ведно със съответния процент идеални части от общите части на сградата и 2,91% /две цяло и деветдесет и една стотна процента/ идеални части от правото на строеж върху мястото, който самостоятелен обект се намира в сграда №3, разположена в поземлен имот с идентификатор 61710.502.6195. /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка, петстотин и две , точка, шест хиляди сто деветдесет и пет/ се придобива от Е.Ц.А., ЕГН ********** *** и същият става негов изключителен собственик, като за уравнение на дела си Н.Т.А., ЕГН ********** ***9 е получила движими вещи, придобити по време на брака.

            7. Н.Т.А., ЕГН ********** ***9 няма претенции за ползване на семейното жилище, придобито преди сключването на брака от Е.Ц.А., ЕГН **********,***.

            8.Движимите вещи, придобити по време на брака са поделени между съпрузите и никой от тях няма претенции към другия, нито такива може да има за в бъдеще време.

            9.Съпрузите нямат взаимни претенции към влогове и/или суми по притежавани от тях банкови сметки.

            ОСЪЖДА Е.Ц.А., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС сумата 144 лв. /сто четиридесет и четири лева/ държавна такса върху посочения в споразумението размер на издръжката и 297,62 лв. /двеста деветдесет и седем лева и шестдесет и две стотинки/ държавна такса върху стойността на дела.

            Решението не подлежи на обжалване.                             

     

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: