П Р И С Ъ Д А

                                            2015

 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На  деветнадесети октомври                                                2015  година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                                   

Секретар: П.Т.

Прокурор: 

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело                              185                       по описа за 2015  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

      ПРИЗНАВА подсъдимия К.Г.К., роден на *** ***, български гражданин, живущ ***, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това че на 10.02.2015 г. в гр. Разград, е разгласил позорни обстоятелства и е приписал престъпления на В.С.М., ЕГН ********** като в молба с вх. № 187300-569/10.02.2015 г. по описа на ОДМВР РУП Разград е посочил, че последния “..повече няма да може да краде ток..” и “..сега ходи краде дърва..” – престъпление по чл. 147 ал.1 от НК, като на основание чл. 78а от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1000 лв.

      ПРИЗНАВА подсъдимия К.Г.К., със снета по – горе самоличност за НЕВИНОВЕН да е осъществил горното деяние чрез разпространяване на позорните обстоятелства и приписани престъпления, чрез молба с вх. № 187300-569/10.02.2015 г. по описа на ОДМВР РУП Разград и го ОПРАВДАВА по така повдигнатото обвинение за извършено престъпление по чл. 148 ал.2 вр. с ал.1 т.2 вр. с чл. 147  от НК.

      ОСЪЖДА подсъдимия К.Г.К., със снета по – горе самоличност, на основание чл. 45 от ЗЗД да заплати на пострадалия В.С.М., ЕГН **********, сумата 1000,00 лв., представляваща обезщетение за причинените с престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху нея, считано от датата на деликта – 10.02.2015 г. до окончателното й изплащане, като отхвърля гражданския иск за разликата до първоначално предявения му размер, като НЕДОКАЗАН.

       ОСЪЖДА подсъдимия К.Г.К., със снета по – горе самоличност на основание чл. 189 от НПК да заплати на В.С.М., ЕГН **********, сумата 532,00 лв., представляваща разноски в хода на съдебното производство.

 

      ОСЪЖДА подсъдимия К.Г.К., със снета по – горе самоличност да заплати по сметка на РРС сумата 50,00 лв., представляваща държавна такса върху уважената част от предявения граждански иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                   

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: