П Р И С Ъ Д А

 

                                  2015 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На                    двадесет и втори октомври                    2015 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   С.Б.

                                          С.  С.

 

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:   ДАНИСЛАВ  НИКОЛОВ

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ          дело №     567     по      описа за   2015   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият       Е.А.С.,  роден на ***г***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че  за времето от 11.04.2015г. до 17.04.2015г. в с. Веселина, община Лозница, в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи -  меден медник с вместимост 10 литра – 2 броя на обща стойност 70.00 лева и медна бака – 1 брой на стойност 80.00 лева, или всичко на обща стойност 150.00 лева от владението  и собственост на  С.Н.К. *** без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои и меден проводник 40 метра  1 брой на стойност 8.00 лева и ел. проводник – мостов кабел /разклонител с един контакт/  с дължина на кабела 20 метра – 1 брой на стойност 40.00 лева, или всичко на обща стойност 48.00 лева от владението на С.Н.К. ***, собственост на И.М.Х. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – всичко на  обща стойност 198.00 лева,   без съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 във вр. с чл.194 ал.1  от НК, поради което и на основание чл.  58а от НК  му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”   за срок от  ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което да бъде изтърпяно  при “СТРОГ” първоначален режим в затвор.

               ОСЪЖДА подсъдимият Е.А.С., ЕГН **********    със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от  170.00   лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и по сметка на РС Разград за разноски по делото сумата от 20.00 лева.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.