Р Е Ш Е Н И Е

Номер 335                                          21.10.2015 г.                                      гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На двадесет и девети септември                             две хиляди и петнадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

секретар   Г.М.

 прокурор

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 1304 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ОТХВЪРЛЯ предявения иск от  Р.П.Д., ЕГН********** против К.И.Д., ЕГН**********, за промяна на мерките относно упражняването на родителски права по отношение на децата С.К.И., ЕГН**********,  С.К.И., ЕГН********** и В. К.И., ЕГН**********, местоживеенето на децата, режима на лични отношения и издръжката, постановени по гр.д. №2071/2014г. на РРС, като неоснователен.

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ децата С.К.И., ЕГН**********,  С.К.И., ЕГН********** и В. К.И., ЕГН**********, да напускат пределите на страната и да пътуват до Република Австрия при неограничен брой пътувания през периода от време на всяка календарна година до навършване на пълнолетие на всяко едно, за времето от 01.01. до 31.06. и от 01.08. до 31.12., когато нямат служебни ангажименти в училище, придружени от своята майка Р.П.Д., ЕГН********** или от упълномощено от нея лице, без съгласието на техния баща К.И.Д., ЕГН********** .      

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ на децата С.К.И., ЕГН**********,  С.К.И., ЕГН********** и В. К.И., ЕГН**********, да бъдат издадени паспорти за задгранични пътувания, без съгласието на техния баща К.И.Д., ЕГН**********.

            На основание чл127а ал.4 от СК съдът постановява предварително изпълнение на решението в частта за даденото разрешение за издаване на паспорти на децата и пътуването им в чужбина.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: