Р Е Ш Е Н И Е

Номер      324                                     01.10.2015 г.                                       гр.Разград

                                               

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                                        състав

На двадесет и трети септември                               две хиляди и петнадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   Д.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№1333 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

           

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

 

            УТВЪРЖДАВА споразумението, сключено между Н.Е.П., ЕГН ********** *** и Й.Б.Т., ЕГН ********** *** , с което се изменят мерките за упражняване на родителски права по отношение на двете им деца Ив. Н. П., ЕГН ********** и Б. Н. П., ЕГН **********, които са уредени с решене по бр.д.№152/2014 г. по описа на РС Разград, както следва:

            1.УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата Ив. Н. П., ЕГН ********** и Б. Н. П., ЕГН ********** се предоставя на бащата Н.Е.П., ЕГН ********** ***, при когото се определя и местоживеенето на двете деца.

            2.Режима на лични отношения между децата Ив. Н. П., ЕГН ********** и Б. Н. П., ЕГН ********** и тяхната майка Й.Б.Т., ЕГН ********** *** се определя всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя, 20 дни през лятото и 10 дни през зимата, които не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата, а извън регламентираните дни – след предварителна уговорка с бащата.

            3.Майката Й.Б.Т., ЕГН ********** ***      се задължава ДА ЗАПЛАЩА на малолетните си деца Ив. Н. П., ЕГН ********** и Б. Н. П., ЕГН ********** чрез техния баща и законен представител Н.Е.П., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 95 лв. /деветдесет и пет лева/ за всяко от двете деца, считано от 30.07.2015 г. до настъпване на законовите предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            ОСЪЖДА Н.Е.П., ЕГН ********** *** ЗАПЛАТИ по сметка на РРС сумата 136,80 лв. /сто тридесет и шест лева и осемдесет стотинки/ д.т. за споразумението в частта за издръжката.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: