П Р И С Ъ Д А

                                            2015 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    четвърти ноември                                                               2015 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                   

Секретар: В.Д.

Прокурор: 

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело                              363                       по описа за 2015  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

      ПРИЗНАВА подсъдимите М.Ф.Ш., р. на *** ***, български гражданин, живущ ***, ЕГН ********** и З.А.З., р. на *** ***, български гражданин, живущ *** ЕГН **********, за ВИНОВНИ в това че на 06.05.2015 г. в м. “Пчелин”, край с. Дянково, в съучастие, като съизвършители помежду си са причинили на Ш.Ш.Х. *** лека телесна повреда изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия, поради причинените травма на лицето/кръвонасядане под основата на носа, леко изместено в ляво; оток и палпаторна болезненост в областта на носа; кръвонасядане на клепачите на ляво око; разлят подлигавичен кръвоизлив към предверието на устната кухина; червеникаво кръвонасядане меките тъкани в централната част на брадичката и към ляво/ и кръвонасядане върху ребрена дъга на лява гръдна половина и кръвонасядане по лицева към външностранична повърхност на долна половина на дясна подбедрица – престъпление по чл. 130 ал.1 вр. с чл. 20 ал.2 от НК по отношение на всеки от тях, като на основание чл. 78а от НК ги освобождава от наказателна отговорност и налага на всеки един от тях АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 1000,00 лв.

ОСЪЖДА подсъдимите М.Ф.Ш. и З.А.З., със снета по – горе самоличност на основание чл. 45 от ЗЗД да заплатят солидарно на пострадалия Ш.Ш.Х., ЕГН ********** сумата 900,00 лв., представляваща обезщетение за причинените с престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху нея, считано от датата на деликта – 06.05.2015 г. до окончателното й изплащане, като отхвърля гражданския иск за разликата до първоначално предявения му размер, като НЕДОКАЗАН.

 Осъжда подсъдимите М.Ф.Ш. и З.А.З., със снета по – горе самоличност да заплатят солидарно на пострадалия Ш.Ш.Х., сумата 696,00 лв. за разноски в производството, както и сумата 50,00 лв. по сметка на РРС,  представляваща държавна такса върху уважената част от предявения граждански иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: