Р Е Ш Е Н И Е

 

355

 

гр. Разград 05.11.2015 г.

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ районен СЪД, в публично заседание на 08.10.2015 г., проведено в състав:

                                      Районен съдия:  Атанас Христов

при участието секретаря В.Д., като разгледа докладваното от съдия гр. дело № 1176 по описа на Разградски районен съд за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р Е Ш И:

 

ОТХВЪРЛЯ предявения от Д.Т.Т., ЕГН   **********,***, ПРОТИВ И.Д.И., ЕГН **********,***, иск по чл. 59, ал.9 СК за ИЗМЕНЕНИЕ на определените с Решение № *** от 09.06.2014г. по гр.д. № ***г. по описа на Районен съд – Шумен, Решение № *** от 14.11.2014г. по в.гр.д. № ***г. на Окръжен съд – Шумен, недопуснато до касационно обжалване с Определение № ***/30.06.2015г. по гр.д. № ***г. на ВКС, ІІІ, г.о., ГК, мерки относно упражняването на родителските права, местоживеенето и личните отношения на децата:

-                 Т. Д. Т., ЕГН **********,

-                Д. Д. Т., ЕГН **********,

-                C. Д. Т., ЕГН **********,

като неоснователен и недоказан.

ОТХВЪРЛЯ предявените искове от Д.Т.Т., ЕГН   **********,***, ПРОТИВ И.Д.И., ЕГН **********,***, да бъде осъдена ответницата да заплаща на децата:

-                Д. Д. Т., ЕГН **********,

-                C. Д. Т., ЕГН **********

месечна издръжка, чрез техния баща, в размер на по 110 лв., с падеж първо число на месеца, за който се дължи издръжката, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, като неоснователни и недоказани.

ИЗМЕНЯ РАЗМЕРА на ежемесечната парична издръжка, която   И.Д.И., ЕГН ********** да заплаща в полза на детето Т. Д. Т., ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител Д.Т.Т., ЕГН  **********, определена с Решение № *** от 09.06.2014г. по гр.д. № ***г. по описа на Районен съд – Шумен, от 100 лв.  на 105 лв. /СТО И ПЕТ ЛЕВА /, считано от 29.07.2015г., с падеж първо число на месеца за който се дължи издръжката, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ иска за разликата до пълния му размер от 130 лв., като неоснователен и недоказан.

ИЗМЕНЯ РАЗМЕРА на ежемесечната парична издръжка, която Д.Т.Т., ЕГН   ********** да заплаща в полза на децата Д. Д. Т., ЕГН ********** и C. Д. Т., ЕГН **********, чрез тяхната майка и законен представител И.Д.И., ЕГН **********, определена с Решение № *** от 09.06.2014г. по гр.д. № ***г. по описа на Районен съд – Шумен, от 100 лв.  на 105 лв. /СТО И ПЕТ ЛЕВА/, считано от 29.07.2015г., с падеж първо число на месеца за който се дължи издръжката, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

ОСЪЖДА Д.Т.Т., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд Разград сумата 14.40 лв. /четиринадесет лева и четиридесет стотинки/, представляваща държавна такса за изменението на издръжката на децата Д. Д. Т., ЕГН ********** и C. Д. Т., ЕГН **********.

ОСЪЖДА И.Д.И., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд Разград сумата 7.20 лв. /седем лева и двадесет стотинки/, представляваща държавна такса за изменението на издръжката на детето Т. Д. Т., ЕГН **********.

ОСЪЖДА Д.Т.Т., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ на И.Д.И., ЕГН **********,***,  сумата от 300лв. /триста лева/ за направени в настоящото производство разноски за заплатено адвокатско възнаграждение, на осн. чл. 78, ал.3 ГПК. 

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Разград в  двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                          Районен съдия: