Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 383                                           13.11.2015 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  трети ноември                                                  две хиляди и петнадесета година     

в публично заседание в състав:

 

                                                            Председател: Светлана Чолакова

Секретар:  Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №1765 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между М.А.А., ЕГН********** и М.Р.А., ЕГН********** ***,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

 УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на децата  Д. М.А., ЕГН********** и Д. М.А., ЕГН********** се предоставят на майката М.Р.А., ЕГН**********  На бащата М.А.А., ЕГН**********, се определя режим на лични отношения с децата, всяка втора събота от 9 часа до 12 часа в неделя, един месец през лятото, което по време не съвпада платения годишен отпуск на майката, както и вторите дни по време на национални и лични празници.

             М.А.А., ЕГН**********, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на децата Д. М.А., ЕГН********** и Д. М.А., ЕГН**********, чрез тяхната майка и законен представител М.Р.А., ЕГН********** ежемесечна издръжка в размер на 100 лв. /сто лева/, за всяко от тях, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законните предпоставки за изменяването или прекратяването.

            Придобитите по време на брачното съжителство  движими вещи, страните са разпределили в периода преди завеждане на настоящото производство.

Придобитите от страните по време на брачното съжителство движими вещи, които по смисъла на закона представляват съпружеска имуществена общност е разпределена от тях в периода преди завеждането на настоящия брачен процес.

            Придобитите по време на брака недвижими имоти, се разпределят както следва:

ДВОРНО МЯСТО, находящо се в село ****, община Самуил, област Разград, улица “” №11/единадесет/ съставляващо урегулиран парцел V-593/пет римско тире петстотин деветдесет и три/ в квартал 69/шестдесет и девет/ по плана на селото, цялото с площ от 600/шестотин/ кв.м., а по кадастрална основа от 593/петстотин деветдесет и три/ кв.м., с неуредени регулационни отношения, ведно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда и навес с оградни стени, при граници: улица, парцел VІ-483, парцел VІІ-482, парцел ІІ-590, парцел ІІІ-391 и парцел ІV-592/нотариален акт 88/13.10.1997г./ се предоставя в дял на М.Р.А., ЕГН********** и тя става изключителен собственик на имота, а М.А.А., ЕГН********** за уравнение на своя дял е получил сума в размер на 3000лв./три хиляди лева/. Данъчната оценка на имота е 5658,80лв./пет хиляди шестотин петдесет и осем лева и осемдесет стотинки/

ДВОРНО МЯСТО, находящо се в село ****, община Самуил, област Разград, улица “*****” №10/десет/ съставляващо урегулиран парцел ІV-280/четири римско тире двеста и осемдесет арабско/ в квартал 42/четиридесет и две/ по плана на селото с площ от 1390/хиляда триста и деветдесет/кв.м., а по кадастрална основа от 980/деветстотин и осемдесет/ кв.м., с неуредени регулационни отношения ведно с построената в него двуетажна жилищна сграда и навес с оградни стени, при граници: улица, парцел ІІІ-279 и парцел V-281/нотариален акт 26/28.08.1997г./ се предоставя в реален дял на М.А.А., ЕГН**********  и той става изключителен собственик, а М.Р.А., ЕГН********** за уравнение на своя дял е получила сумата 4500лв./четири хиляди и петстотин лева/ Данъчната оценка на имота е 8808,50лв./осем хиляди осемстотин и осем лева петдесет стотинки/.

САМОСТОЯТЕЛЕН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ със застроена площ от 56/петдесет и шест/ кв.м. представляващ едноетажна полумасивна сграда с предназначение “Магазин” и 56/220 ид.ч./петдесет и шест от двеста и двадесет идеални части/ от имот с планоснимачен №84/осемдесет и четири/ в квартал 55/петдесет и пет/, представляващ земя под сграда, находяща се в с.**** , ул. “****” №**, при граници: от двете страни улици, имоти с планоснимачен №85 и №86/договор 46/21.03.2007г./ се предоставя в реален дял на М.А.А., ЕГН********** и той става изключителен собственик на имота, а М.Р.А., ЕГН********** за уравнение на своя дял получи сума в размер на 1500/хиляда и петстотин лева/. Данъчната оценка на имота е 2473,80лв./две хиляди четиристотин седемдесет и три лева и осемдесет стотинки/.

 САМОСТОЯТЕЛЕН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ със застроена площ от 290,75кв.м./двеста и деветдесет цяла и седемдесет и пет стотни квадратни метра/ представляващ масивна постройка с предназначение “Магазин”, находящ се в с.****, ул. “****”, община Самуил, област Разград, построен върху държавно дворно място, съставляващ парцел ІV/четири римско/ в квартал 34/тридесет и четири/, цялото с площ от 1188кв.м. /хиляда сто осемдесет и осем квадратни метра/, при граници: от двете страни улица, парцел ІІІ-267 и парцел VІ-268/Нотариален акт 124/26.02.2010г./ се предоставя в реален дял на М.А.А., ЕГН********** и той става изключителен собственик на имота, а М.Р.А., ЕГН********** за уравнение на своя дял получи сума в размер на 8200/осем хиляди и двеста лева/. Данъчната оценка на имота е 16069,40лв./шестнадесет хиляди шестдесет и девет лева и четиридесет стотинки/

САМОСТОЯТЕЛЕН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ – едноетажна полумасивна сграда, разположена в югоизточната част на имота, със застроена площ от 126/сто двадесет и шест/ квадратни метра, построена в поземлен имот-държавно място с площ от 1486/хиляда четиристотин осемдесет и шест/ квадратни метра, представляващо урегулиран поземлен имот ІІ/две римско/, в квартал 2/втори/ по плана на село *****, община Самуил област Разград, при граници и съседи: улица, имот ІІІ и земеделски земи и съседи на самостоятелния обект: от север-улица, от изток, юг и запад-незастроен терен на парцел ІV-269/Нотариален акт 31/13.06.2006г./ се предоставя в реален дяла на М.А.А., ЕГН********** и той става изключителен собственик на имота, а М.Р.А., ЕГН********** за уравнение на своя дял получи сума в размер на 500лв./петстотин лева/. Данъчната оценка на имота е 624,10лв./шестотин двадесет и четири лева и десет стотинки/.

След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Е..

ОСЪЖДА М.А.А., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС сумата 773,50лв./седемстотин седемдесет и три лева и петдесет стотинки/.

ОСЪЖДА М.Р.А., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС сумата 417,18лв./четиристотин и седемнадесет лева и осемнадесет стотинки/.

          Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: