Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 410                            17.12.2015 г.      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 19.11.2015 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Х.

Секретар:    Г.М.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 1644 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

 

 

 

 

 

Р Е Ш И:

 

 

 

 

 

ПРЕКРАТЯВА, на основание чл. 44, т.3 вр. чл. 49, ал.1 СК, ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен с Акт за граждански брак № *** от  25.09.1993 г. в гр. Разград, между И.И.Г., ЕГН **********,*** № ***, с настоящ адрес САЩ и Л.Х.Г., ЕГН **********,*** № ***, с настоящ адрес САЩ, поради настъпило ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете Л. Л.Г., ЕГН **********, род. на ***г., на майката И.И.Г., ЕГН **********,*** № ***, с настоящ адрес САЩ.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето Л. Л.Г., ЕГН **********, род. на ***г. при майка му И.И.Г., ЕГН **********.

 

 

 

 

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на бащата Л.Х.Г., ЕГН **********,*** № ***, с настоящ адрес САЩ, с детето Л. Л.Г., ЕГН **********, род. на ***г., както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, за времето от 10.00 часа до 18.00 часа / с преспиване/ и за един месец през лятото, който не съвпада с платения годишен отпуск на майката, като вземането и връщането на детето става от и в дома на майката.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСЪЖДА Л.Х.Г., ЕГН **********,*** № ***, с настоящ адрес САЩ, със съдебен адрес ***, ДА ЗАПЛАЩА на детето Л. Л.Г., ЕГН **********, род. на ***г., месечна издръжка в размер на 105 (сто и пет) лева, считано от 16.09.2015 г. до настъпване на основание за изменение или за прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска.

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката, на основание чл.242, ал.1 ГПК.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСЪЖДА на основание чл. 329, ал.1 ГПК, И.И.Г., ЕГН **********,*** № ***, с настоящ адрес САЩ, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на  Районен съд – Разград сумата от 50 лв. /петдесет лева/ представляваща окончателна държавна такса за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА Л.Х.Г., ЕГН **********,*** № 45, с настоящ адрес САЩ, със съдебен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на  Районен съд – Разград сумата от 151.20  лв. /сто петдесет и един лева и 20 стотинки/ - държавна такса относно присъдената  издръжка.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                    

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: