Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  19                    28.01.2016  г.               гр.Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на 21.01.2016 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:     Г.А.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 5 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е с правно основание чл.50 СК.

 

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Ф.Д.Б., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и Р.Ш.Б., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес ***, на 20.01.1993 г. в обл. Благоевград, общ. Гърмен, с. Рибново, с акт № 2, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение,  съгласно което :

1.             Страните нямат претенции за издръжка един към друг.

2.             След развода съпругата Ф.Д.Б., ЕГН ********** ще  възстанови фамилното си име от преди този брак -    С..

3.             Съпрузите се договориха, че ползването на семейното жилище се предоставя на Ф.Д.Б., ЕГН **********, представляващо: Поземлен имот – ДВОРНО МЯСТО представляващо урегулиран поземлен имот № ІІІ – 13 от квартал 6 по плана на село Ч., общ. Лозница, обл. Разград, ведно с построените в него сгради: ЖИЛИЩНА СГРАДА със застроена площ от 96.00 квадратни метра и СТОПАНСКИ СГРАДИ.

4.             Придобитото от страните по време на брака останало движимо имущество страните са поделили извънсъдебно, така, че никоя от страните нито сега нито за в бъдеще време може да има каквито и да било претенции от имуществен характер към другата страна.

5.             Страните нямат взаимни претенции към влогове и/или суми по притежавани от страните банкови сметки.

6.             Разноските по делото се поемат от страните, така както са направени от всяка страна поотделно.

ОСЪЖДА Ф.Д.Б., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

- сумата от 20 лв. /двадесет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака,

- сумата от 15 лв. /петнадесет лева/, представляваща държавна такса за предявения иск за промяна на фамилното й име.

ОСЪЖДА Р.Ш.Б., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - Разград сумата от 20 лв. /двадесет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака.

Да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград само в частта за таксите и разноските в двуседмичен срок от връчването му на страните.

В останалата му част решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал. 5 ГПК.

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: