П Р И С Ъ Д А

 

     21                           2016 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На четиринадесети януари                                                      2016 година     

В публично заседание в следния състав:

 

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                                      

 

Секретар:  Г.А.

Прокурора:

Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ дело №   227   по описа за 2015 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.О.С., роден на *** ***., български гражданин, с висше образование, работи, женен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 20.04.2015 г. в гр. Разград е  причинил  лека  телесна повреда на повече от едно лице: на К.К.С. *** лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка, чрез насиняване на кожата с лек отток на меките тъкани в лявата половина на лицето – по смисъла на чл. 130, ал. 2 от НК и на К. С.О. ***, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето неопасно за живота, чрез причиняване на контузия в областта на долната устна с кръвонасядане и охлузване на лигавицата с лек отток на меките тъкани; контузия в горната трета на лявата ушна мида с отток на меките тъкани; травматична руптура /пукване/ на тъпанчевата мембрана на лявото ухо, с оплакване от болки, глъхнене и шум в същото ухо, в следващите дни непостоянно виене на свят - по ссмисъла на чл. 130, ал. 1 от НК - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4,  пр. 3  от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 2500,00 /две хиляди и петстотин/лева.

 НА ОСНОВАНИЕ чл. 45 от ЗЗД:                                                  ОСЪЖДА подсъдимия С.О.С., ЕГН ********** да заплати на К.К.С., ЕГН **********  сумата от 500,00 /петстотин/ лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума от датата на увреждането – 20.04.2015 г.

ОТХВЪРЛЯ предявеният от К.К.С., ЕГН ********** граждански иск против подсъдимия С.О.С., ЕГН ********** за горницата над уважената част, като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимия С.О.С., ЕГН ********** да заплати на К. С.О., ЕГН ********** ***00,00 /хиляда/ лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума от датата на увреждането – 20.04.2015 г.

ОТХВЪРЛЯ предявеният от КАДИР С.О., ЕГН **********  граждански иск против подсъдимия С.О.С., ЕГН ********** за горницата над уважената част, като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимия С.О.С., ЕГН ********** да заплати на К.К.С., ЕГН ********** и К.С.О., ЕГН ********** сумата 1284,00 /хиляда двеста осемдесет и четири/ лева, представляваща разноски по водене на делото и адвокатски хонорари.

ОСЪЖДА подсъдимия С.О.С., ЕГН **********  да заплати по сметка на РРС  сумата от 100,00 /сто/ лева представляваща държавна такса върху уважените граждански искове.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: