П Р И С Ъ Д А

 

                                2016 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     четиринадесети януари                                               2016 година        

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                            

 

Секретар:  Д.Д.

Прокурора: Данислав Николов

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  784    по описа за 2015 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимата С.Р.А. – родена на *** ***, българска гражданка, със средно – специално образование, безработна, омъжена, осъждана, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от 29.01.2010 г. до 30.11.2012 г. в гр. Цар Калоян, обл. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на документ с невярно съдържание – Експертно решение № *** г. за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски” гр. Разград, приложен към молба – декларация вх. № *** г. за отпускане на месечни добавки за социална интеграция за транспортни услуги по чл.25 и диетично хранене и лекарства по чл.29 от ППЗИХУ и молба – декларация вх. № *** г. за отпускане на безплатен винетен стикер за 2010 г. за ползване на републиканските пътища, представени пред служител на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград до Директора на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград е получила без правно основание чуждо движимо имущество – пари в размер на 624 лв., собственост на Агенция “Социално подпомагане” гр. София и винетен стикер на стойност 67 лв. собственост на Агенция “Пътна инфраструктура” гр. Разград, всичко на обща стойност 691 лв. с намерение да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд полученото имущество е било заместено – престъпление по чл.212б, ал.1, т.1 във вр. с чл.212, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК, поради което и на осн.чл.54 от НК й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.25 вр. чл.23 от НК СЪДЪТ определя ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ на подсъдимата С.Р.А. от наказанията по настоящото дело и това по НОХД № 532/12 г.на РРС в размер на най- тежкото наказание, а именно ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното общо наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимата С.Р.А. със снета по делото самоличност, да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР Разград  сумата 50.00 лв. (петдесет лева), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 50.00 лв. (петдесет) лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: