Р Е Ш Е Н И Е

№31/24.02.2016 г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

На двадесет и пети януари, две хиляди и шестнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.А.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №1478  по описа за 2015 г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

                                            Р Е Ш И :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между Ю.О.Е. с ЕГН-********** *** и В.К.-Е. родена на ***г., гражданка на Словакия, сключен на ****г., за което е съставен акт за гр.брак №**** на община И., като дълбоко и непоправимо разстроен.

            ОБЯВЯВА, че вина за разстройството на брака има ЖЕНАТА.

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо детето: ЕД., родено на ***г. на бащата Ю.О.Е., с право на майката-В.К.-Е.,  да го вижда и взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10 часа в събота до 17 часа в неделя и 30  дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на бащата.

            ОСЪЖДА В.К.- Е. родена на ***г., гражданка на Словакия, да заплаща на детето Ед., родено на ***г., чрез неговия баща и законен представител Ю.О.Е. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер на 110 лева /сто и десет лева/, считано от 25.08.2014г., ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска, като отхвърля иска до първоначално претендирания размер от 130 лева.

            ОСЪЖДА В.К.-Е., родена на ***г., гражданка на Словения да заплати на районен съд-гр.Разград 158,40 лева държавна такса, определена върху размера на присъдената издръжка.

            ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в с.Ст. с., община И., ул.”**** на мъжът Ю.О.Е. с ЕГН-**********.

            ОСЪЖДА В.К.-Е., родена на ***г., гражданка на Словакия да заплатят на районен съд-гр.Разград държавна такса в размер на 65 лева и 400 лева адвокатско възнаграждение, платени за особен представител от бюджета на съда.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок от връчванто му на страните.

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: