Р Е Ш Е Н И Е

Номер 41                                            15.02.2016 г.                                      гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На втори февруари                                        две хиляди и шестнадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

секретар   Ж.Р.

 прокурор

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 2049 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ИЗМЕНЯ МЕРКИТЕ за упражняване на родителски права, за режим на лични отношения, определени с решение по гр.д. гр.д.№.*** г. и гр.д.№ *** г. и двете на РРС г. по описа на РРС, като ПРЕДОСТАВЯ  упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата В. К. М., ЕГН********** и М. К. М., ЕГН********** на майката М.А.П., ЕГН**********, като определя  РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на децата с бащата  К.М.Б., ЕГН********** всяка първа и трета седмица от месеца от 9 часа  в събота до 18 часа в неделя, един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата, както и по един ден - втория ден на официалните празници Коледа и Великден  от 10 часа на същия до 10 часа на следващия ден

ОСЪЖДА К.М.Б., ЕГН**********, ДА ЗАПЛАЩА на малолетните си деца В. К. М., ЕГН********** и М. К. М., ЕГН********** чрез тяхната майка  и законен представител М.А.П., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка в размер на 105 лв./сто и пет лева/, считано от  влизане в сила на решението, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, налагащи нейното изменяване или прекратяване.

ОТХВЪРЛЯ искането за допускане на предварително изпълнение на решението.

          ОСЪЖДА К.М.Б., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса в размер на 302,40лв. /триста и два лева и четиридесет стотинки/.

ОСЪЖДА К.М.Б., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ на М.А.П., ЕГН********** 330лв./триста и тридесет лева/ за разноски.

          Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: