Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 68                     22.02.2016 г.      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 18.02.2016 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:    Ж.Р.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 2182 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

 

 

 

 

Р Е Ш И:

 

 

 

 

 

ПРЕКРАТЯВА, на основание чл. 44, т.3 вр. чл. 49, ал.1 СК, ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен с Акт за граждански брак № 2 от  28.02.1991г. в обл. Разград, общ. Исперих, с. Йонково, между А.О.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и Х.О.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, със съдебен адрес ***, поради настъпило ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ иска на А.О.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, след прекратяване на брака ответника Х.О.М., ЕГН ********** ДА ВЪЗСТАНОВИ фамилното си име от преди този брак – М., като процесуално недопустим, на осн. чл. 53 СК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСЪЖДА, на основание чл. 329, ал.1 ГПК, А.О.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на  Районен съд – Разград:

-                 сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото,

-                 сумата от 15 лв. /петнадесет лева/, представляваща държавна такса за предявения иск промяна на фамилното име на ответника Х.О.М..

ОСЪЖДА, на основание чл. 329, ал.1 ГПК, Х.О.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, със съдебен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на  Районен съд – Разград сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.  

                                

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: