Р Е Ш Е Н И Е

Номер  79                                           10.03.2016 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На   двадесет и четвърти февруари                         две хиляди и шестнадесета година 

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№187 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между    П.Р.Т., ЕГН ********** с адрес *** и Т.Т.Т., ЕГН ********** с адрес *** с акт №169 от 14.10.2000  г. в гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1.  УПРАЖНЯВАНЕТО на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на  роденото от брака дете В. Т.Т., ЕГН ********** се предоставя на, респ. местоживеенето му се определя при майката П.Р.Т., ЕГН ********** с адрес ***, като на бащата Т.Т.Т., ЕГН ********** с адрес *** се определя режим на лични отношенияя с  непълнолетната всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 8,00 часа в съботния ден до 20,00 часа в неделния ден, както и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

            2 Т.Т.Т., ЕГН ********** с адрес ***  СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетното си дете В. Т.Т., ЕГН ********** действаща със съгласието на своята майка и законен П.Р.Т., ЕГН ********** с адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на 150 лв. /сто и петдесет лева/, считано от влизане в сила на съдебното решение,, платими по банков път до 5-то число на месеца, за който се отнасят по банкова сметка *** ***нната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

            3.След прекратяване на брака съпругата П.Р.Т., ЕГН ********** с адрес *** ще носи предбрачното си фамилно име И.

            5. Съпрузите  не дължат издръжка помежду си.

            6.Жилището, придобито по време на брака, представляващо съпружеска имуществена общност, с административен адрес гр.Р., представляващо Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 61710.504.78.26.9 /шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка, петстотин и четири, точка, седемдесет и осем, точка, двадесет и шест, точка, девет/, разположена в поземлен имот с идентификатор 61710.504.78 / шестдесет и една хиляди седемстотин и десет, точка, петстотин и четири, точка, седемдесет и осем /, с предназначение на обекта жилище, апартамент със застроена площ 74,12 кв.м./седемдесет и четири цяло и дванадесет стотни квадратни метра/, състоящ се от дневна, спалня, разширена кухня и сервизни помещения, брой нива – 1 /едно/, съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж 61710.504.78.26.10, под обекта 61710.504.78.26.5, над обекта : 61710.504.78.26.13, заедно с принадлежащите му: избено помещение №9 /девет/ с полезна площ 2,31 кв.м. /две цяло и тридесет и една стотни квадратни метра/, при граници: коридор,  ляво: избено помещение №8, /осем/, дясно: избено помещение №10 /десет/, горе – първи жилищен етаж, както и 4,77 %  /четири цяло и седемдесет и седем стотни процента/ идеални части от общите части на сградата и 9,27 % /девет цяло и двадесет и седем стотни процента/ идеални части от  правото на строеж върху мястото се поставя в дял на П.Р.Т., ЕГН *******, като за уравнение на дяловете П.Р.Т., ЕГН **********  поема задължение да изплаща жилищния кредит, отпуснат на съпрузите от „УниКредит Булбанк“АД за закупуване на гореописаното жилище, така както същата е изплащала този кредит до настоящия момент. Данъчната оценка на гореописания имот е 13 785,00 лв.

            7.Ползването на семейното жилище, находящо се в гр.Ц., обл.Разград, представляващо лична собственост на съпруга Т.Т.Т., ЕГН ********** и се предоставя за ползване на Т.Т.Т..

            ОСЪЖДА П.Р.Т., ЕГН ********** с адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и държавна такса 275,70 лв. /двеста седемдесет и пет лева и седемдесет стотинки/ за споразумението в частта за имуществените отношения.

            ОСЪЖДА Т.Т.Т., ЕГН ********** с адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и държавна такса 108,00 лв. /сто и осем лева / върху определения размер на издръжката.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: