Р Е Ш Е Н И Е

 

 82

 

гр. Разград, 02.03.2016 г.

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, в публично съдебно заседание на 25.02.2016 г., в състав:

                                                       Районен съдия: Атанас Христов

 

при участието на секретаря Д.Д., сложи за разглеждане гр. дело № 1979 по описа за 2015 година, докладвано от съдията, и за да се произнесе взе предвид следното:

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето М. Н.Г., ЕГН  **********, род. на ***г., на баща му Н.Г.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***.

ОПРЕДЕЛЯ МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на детето М. Н.Г., ЕГН  **********, род. на ***г., при баща му Н.Г.М., ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ  РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на детето М. Н.Г., ЕГН  **********, род. на ***г., с майка му К.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, като майката има право да вижда и взема детето от дома на бащата:

-                всяка първа и трета седмица от месеца от 19.00ч. в петък с приспиване и да го връща в дома на бащата в неделя в 19.00ч.,

-                 един месец през лятото по време, когато не съвпада с платения годишен отпуск на бащата,

-                един ден, следващ празника Нова година от 10,00 часа до 17,00 часа,

-                на  рождения ден на детето от 10,00 часа до 17,00 часа;

-                по един ден от 10,00 часа до 17,00 часа от първия ден на религиозните празници  Рамазан байрам и Курбан байрам.

При осъществяване на режима на лични отношения, майката ще взема и връща детето от дома на баща му.

ОСЪЖДА К.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** ДА ЗАПЛАЩА  месечна издръжка на детето  М. Н.Г., ЕГН  **********, род. на ***г., действащо чрез своя баща и законен представител Н.Г.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***,  в размер на  105 /сто и пет/ лева, считано от влизане на настоящото решение в сила, ведно със законната лихва върху сумата за всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на сумата, платима до настъпване на законни основания за изменението или прекратяването на издръжката.

ОСЪЖДА К.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на  Районен съд – Разград сумата от 151.20  лв. /сто петдесет и един лева и 20 стотинки/ - държавна такса относно присъдената  издръжка.

ОТХВЪРЛЯ предявения насрещен иск по чл. 127, ал.2 СК от К.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** ПРОТИВ Н.Г.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** ОТНОСНО местоживеенето на детето М. Н.Г., ЕГН  **********, род. на ***г., упражняването на родителските права, личните отношения с детето и издръжката, като неоснователен и недоказан.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Разград в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                    Районен съдия: