Р Е Ш Е Н И Е

 

   140          05.04.2016 г.          гр. Разград

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД НА 31.03.2016 г. в публично заседание в следния състав:

 

                                                            Председател: Атанас Христов                                                        

 

Секретар:  Г.А.

Прокурор: 

като разгледа докладваното от съдия Атанас Христов гр. дело 301 по описа за 2016 година.

 

Р Е Ш И

 

 

ОСЪЖДА Н.А.М., ЕГН **********,*** и настоящ адрес *** ДА ЗАПЛАЩА на детето си А.Н. А., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, действащо чрез своята майка и законен представител Н.И.А., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ежемесечна парична издръжка в размер на 105 лв. /сто и пет лева/, считано от 09.02.2016г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпването на обстоятелства, обуславящи нейното изменяване или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ иска за разлика до претендирания размер от 200 лв., като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА Н.А.М., ЕГН **********,*** и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ на детето си А. Н. А., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, действащо чрез своята майка и законен представител Н.И.А., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, сумата от 238 лв. /двеста тридесет и осем лева/, представляваща дължима издръжка за периода от 01.12.2015г. до 08.02.2016г., ведно със законната лихва, считано от 09.02.2016г., до окончателното й изплащане, като ОТХВЪРЛЯ иска за разлика до претендирания размер от 453.33 лв., като неоснователен и недоказан.

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката, на осн. чл. 242, ал.1 ГПК.

ОСЪЖДА Н.А.М., ЕГН **********,*** и настоящ адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград сумата от:

- 50.00 лева /петдесет лева/, представляваща дължима държавна такса върху уважения размер на иска за издръжка за минало време,

- 151.20 лева /сто петдесет и един лева и двадесет стотинки/, представляваща държавна такса върху уважения размер на иска за издръжка за бъдеще време,

- 5.00 лева /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА Н.А.М., ЕГН **********,*** и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ на А.Н. А., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, действащо чрез своята майка и законен представител Н.И.А., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, сумата от 204.75 лв. /двеста и четири лева и седемдесет и пет стотинки/ за направени деловодни разноски за адвокатско възнаграждение, съразмерно с уважената част от иска, като ОТХВЪРЛЯ искането за заплащане на деловодните разноски за разликата до пълния им размер от 390 лв., като неоснователно, на осн. чл. 78, ал.1 ГПК.

Препис от Решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.                                         

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от 14.04.2016 г., на осн. чл. 315, ал.2 ГПК.

                                                 

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: