Р Е Ш Е Н И Е

№ 148/13.04.2016г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на четвърти април, две хиляди и шестнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.А.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №494 по описа за 2016г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

           

                                                  Р  Е  Ш  И  :

            ПРЕКРАТЯВА брака между О.С.С. с ЕГН-********** *** и Н. Ш. Б. с ЕГН-********** ***, сключен с акт №** на ***. в с.Яс., община Р., по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете Д.,  родена на ***г. на бащата-О.С.С., с право на майката-Н. Ш. Б., да го вижда и взема всяка втора събота и неделя от месеца от 09,00 часа в събота до 16,00 часа в неделя, един месец през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на бащата и вторите дни на национални и лични празници.

ОСЪЖДА Н. Ш. Б. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето си Д., родена на ***г., чрез нейния баща и законен представител О.С.С. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер от 100 лева/сто лева/, считано от влизане на решението в сила.

ОСЪЖДА Н. Ш. Б. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 72 лева държавна такса, изчислена върху  размера на присъдената издръжка.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на О.С.С. с ЕГН-********** *** и той става изключителен собственик на следния недвижим имот:

450/1473 идеални части от ПОЗЕМЛЕН ИМОТ-дворно място, находящо се в с.Яс., община Р., ул.”****, цялото с площ от 1473 кв.метра, съставляващо парцел ІІ-175 в кв.30 по плана на селото, заедно с правото да построи в северната част на имота на 5 метра от уличната регулация ДВУЕТАЖНА ЖИЛИЩНА СГРАДА с РЗС до 360 кв.метра и ГАРАЖ със застроена площ от 21,00 кв. метра на уличната регулационна линия и границата с УПИ ІІІ-179, при граници на целия имот: парцел ХІ-178; парцел І-177; парцел VІІІ-176; парцел VІІ-175; парцел V-174; парцел ІV-174 и парцел ІІІ-179 с данъчна оценка 8 809 лева/осем хиляди осемстотин и девет лева/, като за уравнение на дяловете той е заплатил на Н. Ш. Б. сумата от 4 500 лева/четири хиляди и петстотин лева/.

ОСЪЖДА О.С.С. с ЕГН-********** *** и Н. Ш. Б. с ЕГН-********** ***, да заплатят на районен съд-Разград, всеки поотделно по 88,09 лева държавна такса за извършената делба на недвижим имот.

            ОБЯВЯВА, че жената след развода ще носи предбрачното си фамилно име Б.

            ОСЪЖДА О.С.С. с ЕГН-********** *** и Н. Ш. Б. с ЕГН-********** ***,7 да заплатят на районен съд-гр.Разград, всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.                                                                                                                            

                                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: