Р Е Ш Е Н И Е

 

                                            2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    единадесети април                             2016  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:  ЛЮБОМИР Г.                                                   Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело     169    по описа за 2016  година

 

 Р Е Ш  И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият И.А.Х., роден на ***, бълг. гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 13.10.2015 г. в с. Сейдол, общ. Лозница, обл. Разград, е носил формено полицейско облекло – яке с поставени отличителни знаци – емблема на ръкава, която е с формата на щит, дъгообразна емблема за ръкав и “жакардово тъкан, тунел пагон”, представляващи отличителни знаци от униформеното облекло на служителите от “Охранителна полиция” на МВР, в нарушение на чл. 151, ал. 6 от ЗМВР, а именно: “Забранява се на лица неоправомощени със закон, да използват униформено облекло, символи и отличителни знаци, полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени в структурата на МВР и показващи принадлежност към тях” – престъпление по чл. 274а,  ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000 лева.

НА основание чл. 53, ал. 1, б. „а” от НК отнема в полза на Държавата вещественото доказателство – 1 бр. яке тъмносиньо на цвят с поставени на него 2 бр. пагони тъмносини на цвят с три начупени ивици.

 

ОСЪЖДА подсъдимия И.А.Х., ЕГН ********** да заплати в полза на ОД МВР гр. Разград сумата 138,48  лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата  20,00 лева разноски в съдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: