Р Е Ш Е Н И Е

Номер  167                                         03.05.2016 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На    двадесети април                                   две хиляди и шестнадесета година 

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар     П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№530 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  Г.З.У., ЕГН ********** *** и Е.С.У., ЕГН ********** *** с акт № *** от 30.10.2009 г. в гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1.След прекратяването на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Ю.

          2.Придобитите по време на брака движими вещи от съпрузите са разпределени между в периода преди депозиране на молбата за прекратяване на брака.

          3.Придобитият от съпрузите недвижим имот, представляващ дворно място, находящо се в село Ясеновец, община Разград, с административен адрес улица М. П. № ***, с площ 650 кв.м. /шестстотин и петдесет квадратни метра/, съставляващ имот 636 /шестстотин тридесет и шест/ в квартал 32 /тридесет и две/ по плана на село Ясеновец, одобрен със Заповед №344/1976 г. на Окръжен народен съвет Разград ведно с построените в него А/двуетажна монолитна стоманобетонова жилищна сграда, построена в западната част на поземления имот и на уличната регулационна линия, включваща първи жилищен етаж със застроена площ 114,24 кв.м. /сто и четиринадесет цяло двадесет и четири стотни квадратни метра/, състоящ се от хол, две спални, трапезария, кухня, антре, тоалетна и баня, вестибюл с коридор, втори мансарден жилищен етаж, със застроена площ от 114,38 кв.м. /сто и четиринадесет цяло и тридесет и осем стотни квадратни метра/, състоящ се от хол, две спални, гардеробна, коридор, баня и тоалетна и предверие, три броя тераси,  Б/едноетажна монолитна стоманобетонова жилищна сграда със застроена площ от 66,14 кв.м. /шестдесет и шест цяло и четиринадесет стотни квадратни метра/, построена в централната част на поземления имот и на уличната регулационна линия, състояща се от хол, спалня, кухна-трапезария, антре, баня-тоалетна В/ едноетажна монолитна стоманобетонова сграда – гараж със склад, построена в северозападната част на поземления имот с обща застроена площ от 18,32 кв.м./ осемнадесет цяло и тридесет и две стотни квадратни метра/, включваща гараж със застроена площ 10,64 кв. м. /десет цяло и шестдесет и четири стотни квадратни метра/ и склад със застроена площ 7,68 кв.м. /седем цяло и шестдесет и осем стотни квадратни метра/, Г/ второстепенна сграда – стопанска постройка паянтова, със застроена площ  от 26,38 кв.м. /двадесет и шест цяло и тридесет и осем стотни квадратни метра/ и застроен обем от 71,23 куб м. /седемдесет и едно цяло и двадесет и три стотни кубични метра/, построена в североизточната част на поземления имот при граници на имота: от север поземлен имот 637, от запад – поземлен имот 886, от юг – улица и от запад - улица,  който имот е придобит от Г.З.У. по време на брака с нотариален акт за собственост №***, т.***, рег.№***, дело №*** г., вписан в Службата по вписванията гр.Разград с вх.№***/02.03.2010 г., партидна книга том ***, стр.18768 се ПОСТАВЯ В ДЯЛ на Г.З.У., ЕГН ********** ***, като за уравнение на дяловете съпругата Е.С.У., ЕГН ********** *** е получила сумата 9 700 лв. /девет хиляди и седемстотин лева/.

          4.Придобитият по време на брака лек автомобил марка „Хюндай Санта Фе СМ“ с рег.№***, с рама №***  и двигател с №   ***, цвят кафяв металик се ПОСТАВЯ В ДЯЛ на Г.З.У., ЕГН ********** *** и той става негов изключителен собственик, като за уравнение на дяловете съпругата Е.С.У., ЕГН ********** *** е получила сумата 3 500 лв. /три  хиляди и петстотин лева /.

4.Придобитият по време на брака товарен автомобил „Мерцедес Спринтер 316 ЦДИ “с рег.№***, с рама № ***  и двигател с №***, цвят  бял се ПОСТАВЯ В ДЯЛ на Г.З.У., ЕГН ********** *** и той става негов изключителен собственик, като за уравнение на дяловете съпругата Е.С.У., ЕГН ********** *** е получила сумата 3 000 лв. /три  хиляди лева /.

          5.Разноските по делото се поемат от съпрузите по равно.

          ОСЪЖДА Г.З.У., ЕГН ********** ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и 324 лв. / триста двадесет и четири лева/ държавна такса върху стойността на дела от прекратената съпружеска имуществена общност.

          ОСЪЖДА Е.С.У., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака и 324 лв. / триста двадесет и четири лева/ държавна такса върху стойността на дела от прекратената съпружеска имуществена общност.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: