П Р И С Ъ Д А

 

                                            2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На   двадесет и шести май                                                   2016  година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.С.Р.И.

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:ВЕСЕЛИН ЯКИМОВ                                                             Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело    № 329     по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият  Д.Р.К., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 02.02.2016 г. в гр. Разград е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление /опипване и ощипване на седалищните части и опипване в областта на половия орган/ по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст – Н.Н.Р. ***, като е употребил за това сила  – престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  в размер на ТРИ ГОДИНИ, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК  НАМАЛЯВА с 1/3 и определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият  Д.Р.К., ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 02.02.2016 г. в гр. Разград е причинил лека телесна повреда на Н.Н.Р. ***, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалата – вследствие на получените разкъсно-контузна рана в дясна теменна област на главата; кръвонасядания високо в теменната и теменно-тилна област на окосмената част на главата, външностранична повърхност на ляво бедро и двете колена; палпаторна болка в дясно подбедрие; клинични данни за сътресение на мозъка без обективно установена отпадна неврологична симптоматика, болка в двете долночелюстни стави и постоянно главоболие, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК намалява с 1/3 и определя наказание ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА  лишаване от свобода.

ПРИЗНАВА подсъдимият  Д.Р.К., ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 02.02.2016 г. в гр. Разград се е заканил на Н.Н.Р. *** с убийство и това заканване е предизвикало страх у пострадалата за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание  чл. 54 и чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, което на основание чл. 58а, ал. 1 от НК намалява с 1/3 и определя наказание ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА  лишаване от свобода.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 23, ал. 1 от НК определя едно общо наказание в размер на най-тежкото от определените, а именно ДВЕ ГОДИНИ лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага за изпитателен срок в размер на ПЕТ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 67, ал. 3 от НК налага на  подсъдимият Д.Р.К., ЕГН ********** пробационна мярка през целият изпитателен срок по чл. 42а, ал. 2, т. 1 от НК – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност три пъти седмично.

ОСЪЖДА подсъдимия подсъдимият  Д.Р.К., ЕГН ********** да заплати по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата 977,48  (деветстотин седемдесет и седем лева и 48 ст.) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 40,00  (четиридесет) лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

СЛЕД влизане в сила на присъдата, препис от същата да бъде изпратена на ОСИН – Разград за сведение и изпълнение, като на всеки три месеца следва да бъде изготвяна официална справка по делото, относно изпълнението на пробационната мярка.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.