П Р И С Ъ Д А

 

                                2016 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На         двадесет и пети май                                                    2016 година    

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                                      

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: Н. П.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   401   по описа за 2016 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.П.Г., роден на *** ***., бълг. гражданин, със средно специално образование, разведен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 03.05.2016 г. в с. Черковна, общ. Разград, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка “Пежо 106” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.15 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на същото наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, както и глоба в размер на 200.00 (двеста) лева.

НА основание чл. 343г във връзка с чл. 343б НК НАЛАГА на подс. П.П.Г., ЕГН **********  наказание ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА и ОСЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал. 4 НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимият е бил лишен по административен ред от посоченото право.

ОСЪЖДА подсъдимия П.П.Г., ЕГН ********** да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата 111.06 лева (сто и единадесет лева и 6 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 80.00 (осемдесет) лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: