Р Е Ш Е Н И Е

Номер                                                  08.06.2016 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На        осми юни                                           две хиляди и шестнадесета година 

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№934 по описа за 2016 г.

Р Е Ш И :

НАЛАГА мярка за  ЗАЩИТА на Г.К.К., ЕГН ********** *** за извършена срещу нея проява на домашно насилие на 08.05.2016 г. от Н.А.Н. в с.Б., на основание чл.5 от Закона за защита от домашно насилие, като:

            ЗАДЪЛЖАВА Н.А.Н., ЕГН ********** *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на  Г.К.К., ЕГН **********.

            ЗАБРАНЯВА на Н.А.Н., ЕГН **********  да приближава жилищата, находящи се в с.Б.**** и гр.Р.*****, , местоработата и местата за социални контакти и отдих на Г.К.К., ЕГН ********** за срок от ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА, считано от влизане в сила на съдебното решение.

ЗАДЪЛЖАВА Н.А.Н., ЕГН ********** *** да посещава специализирана програма в Центъра на НПО гр.Разград, след предварителна уговорка на тел. 0898552688 до 22.06.2016 г.

            ПРЕДУПРЕЖДАВА Н.А.Н., ЕГН **********  за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителя и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

            ОСЪЖДА Н.А.Н., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РС Разград глоба в размер на 300 лв. /триста лева/ на основание чл.5, ал.3 от ЗЗДН

ОСЪЖДА Н.А.Н., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ на Г.К.К., ЕГН ********** сумата 510 лв. /петстотин и десет лева/ за направените по делото разноски.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в 7-дневен срок от днес.                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: