Р Е Ш Е Н И Е

 

                                         2016 година                                   град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                  наказателен състав

На двадесет четвърти юни                                                              2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                                          

Секретар:  Г.А.

Прокурора: Любомир Георгиев                                                                         Като разгледа докладваното от съдията

АН дело №  451  по описа за 2016 година

 

 Р Е Ш И:

 

         ПРИЗНАВА обвиняемия Д.Х.А., роден на                                                                                                                                                                    *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, неженен,, неосъждан,  ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 24.09.2014 г. в гр. Разград, е потвърдил неистина в писмена декларация по чл. 17, ал. 1от Правилника за издаване на българските документи за самоличност, която по силата на закон – чл. 160, ал. 1 от ЗДвП /”Дубликат на свидетелство за управление или на контролен талон към него се издава, когато свидетелството или контролният талон е изгубен, откраднат, повреден или унищожен, за което притежателят подписва декларация/ във вр. с чл. 8, ал. 2 от ЗБЛД /”.ри изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на български личен документ лицето е длъжно в срок до три дни да декларира това в най-близкото структурно звено на Министерството на вътрешните работи”/се дава  пред орган на властта – Началник сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Разград,  за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, а именно, че свидетелство  за управление на МПС с № ***7, издадено от МВР – Разград на 12.06.2012 г. на негово име е било загубено  – престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност, като му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на  1 000 лв. /хиляда  лева/.

         ОСЪЖДА Д.Х.А., ЕГН  ********** да заплати по сметка на ОДМВР – Разград сумата 118,75 лева за разноски на досъдебното производство.

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: