Р Е Ш Е Н И Е

 

 

 

Номер 265                   25.07.2016 г.      гр.Разград

 

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 14.07.2016 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:  С.Р.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 841 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

 

Р  Е  Ш  И

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между А.К.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и Е.Р.Е., ЕГН **********,***. Й. Вапцаров ***, с настоящ адрес Германия, с акт за граждански брак *** от 02.12.2010 г. в посолството на Р България в Берлин, ФРГ, поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО, на осн. чл. 49  СК, във вр. с чл. 44, т. 3 СК.

 

ОСЪЖДА А.К.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

-                 сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото,

-                 сумата от 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ОСЪЖДА Е.Р.Е., ЕГН **********,***. Й. Вапцаров ***, с настоящ адрес  Германия, със съдебен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

- сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака,

- сумата от 5 лв. /пет лева/  представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОТХРЪЛЯ искането на А.К.С., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** за присъждане на деловодни разноски, като неосновотелно.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, на осн. чл. 107, ал.1 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                   

                    

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: