П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На     пети юли                                                                                   2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Я.П.

                                                                            М.Й.

 

 

Секретар:  Г.А.

Прокурор:   Данислав Николов

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 852  по описа за 2015  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Е.М., роден на *** ***, адрес ***, бълг. гражданин, с начално образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 19.08.2014 г. до 27.08.2014 г. в землището на с. Ясеновец, обл. Разград в горски масив, отдел 225, подотдел „З“, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, и след предварителен сговор със С.С.Я. ***, без редовно писмено позволително е изсякъл, събрал и извозил, чрез използване на МПС – лек автомобил „Опел Вектра“ с рег. № *** – 9,8 пространствени кубика дърва от дървесен вид „цер“ на стойност 421,40 лв., собственост на Община гр. Разград, и стопанисван от ОП „Разградлес“ гр. Разград, с управител Св. Й. – престъпление по чл. 235, ал. 4, пр. 3, във вр. с ал. 3, т. 1, във вр. с ал. 1, пр. 1, пр. 2 и пр. 5, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК,поради което и на основание чл. 54 и  чл. 36 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  в размер на ТРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор, както и ГЛОБА в размер на 10 000 /десет хиляди/ лева.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА по делото лек автомобил „Опел Вектра“ с ДК № **** оставен на съхранение в складовата база на ОП „Разградлес“ гр. Разград, талон за регистрация на л.а. „Опел Вектра“ с ДК № ****, квитанция за платен данък от 16.04.2014 г., удостоверение за техническа изправност на МПС, застрахователна полица с № 02114000399117 и билет за паркинг с № 033549, след влизане в сила на присъдата да бъдат върнати на собственика.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА по делото 1 бр. мъжко яке кафяво на цвят и пластмасова кутия оранжева на цвят с надпис „STIHL“, след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени по надлежния ред.

          ОСЪЖДА подсъдимия Н.Е.М., ЕГН **********, да заплати по сметка на ОДМВР – Разград сумата  34,96 /тридесет и четири лева и 96 ст./ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата  50,00/петдесет/ лева, представляваща разноски в съдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                   2.