П Р И С Ъ Д А

 

                                            2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На   двадесет и седми юли                                                          2016  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

                                     

Секретар: С.Р.

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело     626     по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

         

ПРИЗНАВА подсъдимият  Д.К.Д., роден на *** ***., бълг. гражданин, с висше образование, разведен, пенсионер, неосъждан, /реабилитиран по право/, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 24.07.2016 г. в гр. Разград е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил “Опел Астра” с рег. №  *****, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,87 на хиляда, установено по надлежния ред   – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА и ГЛОБА в размер на 300.00 /триста/ лева.

На основание чл. 66 от НК отлага изтърпяването на наложеното наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ считано от влизане в сила на присъдата.

На основание 343г от НК лишава Д.К.Д., ЕГН ********** от право да управлява моторно превозно средство за срок от ДВЕ ГОДИНИ, като зачита изтърпяната до момента част от наказанието.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: