П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд              наказателен             състав

На                седми       юли                        2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:    НИКОЛАЙ  БОРИСОВ

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ЛЮБОМИР Г.

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

     НОХ            дело №     566         по описа за 2016 година

На именното повикване в  16.00 часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Г..

ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован, явява се лично и със защитник адв. Др.П..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.П.: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че липсват процесуални пречки за даване ход на делото,  поради което

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.   

СНЕМА  самоличността на подсъдимият

С.Г.С., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, работи, неосъждан, ЕГН: **********

ПОДСЪДИМИЯТ: Препис от обвинителния  акт преди повече от 7 дни, запознат съм с обвинението.

Съдът запознава страните с правото на отвод срещу съдията, съдебния секретар, прокурор,  да  правят доказателствени искания и искания по реда на съдебното следствие.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, моля да приемете  като доказателство призовка с която е призован обв. за днешното с.з. Междувременно сме сключили споразумение с обв. и неговия защитник, което представяме.  Предлагам производството да продължи по реда на Глава 29 НПК, по тази причина не сме призовали свидетелите.

АДВ.П.: Нямаме искания за отводи, желаем делото да се разгледа по реда на Глава 29 НПК.

ПОДСЪДИМИЯТ:  Да се даде ход на делото.

Съдът като съобрази така заявеното от страните и депозираното по реда на чл. 384 ал.1 от НПК споразумение, постигнато между тях за решаване на делото, намира, че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение. Не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381 ал.2 НПК , с престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване , депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл. 381 ал.5 и 6 НПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕМИНАВА  към производство по реда на Глава 29 НПК.

Докладва постъпило по реда на чл. 384 ал.1 НПК споразумение , постигнато между РРП представлявана от прокурор Г. от една страна, от друга С.Г.С. ЕГГН  **********,  обвиняем по ДП 330 ЗМ 234/2016г. по  описа на ОД МВР Разград за извършено от него на 25.06.2016г. в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 343 б. „б” ал.1 от НК  и защитника му адв.Др.П. *** за прекратяване на производството по нохд 566/2016г. по описа на РС Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението, няма да соча нови доказателства. Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала,  предлагам да го одобрите.

АДВ.П.: Поддържам споразумението,  няма да соча нови доказателства. Споразумението не противоречи на закона и морала, моля съда да го одобри.

СЪДЪТ на основание чл. 382 ал.4 към подсъдимият:

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

Съдът като съобрази така заявеното от страните на осн. чл.382 ал.5 от НПК предлага да бъде внесено изменение в така постигнатото между тях споразумение досежно наказанието по чл. 343г НК.

ПРОКУРОРЪТ:  Съгласен съм да се внесе изменение в споразумението като размера бъде определен на 12 месеца лишаване от право да управлява МПС.

 АДВ.П.:  Съгласни сме с така направеното изменение.

ПОДСЪДИМИЯТ: Съгласен съм да изтърпя наказание лишаване от право да управлявам МПС за срок от 12 месеца.

Съдът като  съобрази така заявеното от страните на осн чл 382 ал.6 НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора , защитника и подсъдимия.

 

    С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО В СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО

     гр.Разград, 07.07.2016г.

        

Настоящото споразумение се сключва на основание чл.384, ал.І във вр.с чл. 381 НПК.

         І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  С.Г.С., ЕГГН  ********** -  подсъдим, представляван от защитника си адв.Д.П.–***, представлявана от Районен прокурор Л.Г.

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 566/2016г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс.Св.С. за това, че:

На 25.06.2016 г. в гр. Разград е управлявал МПС - л.а. „Рено Еспейс“ с рег. №*****, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,47 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс.Св.С. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл.343б, ал.1 от  НК.

 2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Св.С. за извършеното от него престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал. 1 т. 1 от НК – 9 месеца „Лишаване от свобода”, изтърпяването на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.                                                            3. На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.Св.С. да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

4.Възпитателната работа по отношение на подс.Св.С. се възлага на РИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

5.На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс.Св.С. се налага наказание Лишаване от право да управлява МПС” за срок от  12 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което подс.Св.С. е лишен от това право по административен ред, считано от 25.06.2016г.

ІV.Разноски по делото - няма.

V.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс.Св.С. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                            /Л.Г./

 

                                                                

ЗАЩИТНИК: 

                  /адв.Др.П./

 

 

ПОДСЪДИМ:  

             /Св.С./                               

 

 Съдът като съобрази че така подписаното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде определено поради което и на основание чл. 382 ал.7 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП, представлявана от прокурор Г. от една страна, от друга С.Г.С. ЕГН  ********** и защитника му адв.Др.П. *** споразумение за прекратяване на производството по нохд 566/2016г. по описа на РС Разград в следния смисъл: 

ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 566/2016г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс.Св.С. за това, че:

На 25.06.2016 г. в гр. Разград е управлявал МПС - л.а. „Рено Еспейс“ с рег. № ******, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,47 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс.Св.С. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл.343б, ал.1 от  НК.

 2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Св.С. за извършеното от него престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал. 1 т. 1 от НК – 9 месеца „Лишаване от свобода”, изтърпяването на което, на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.                                                             3. На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.Св.С. да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

4.Възпитателната работа по отношение на подс.Св.С. се възлага на РИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

5.На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс.Св.С. се налага наказание Лишаване от право да управлява МПС” за срок от  12 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което подс.Св.С. е лишен от това право по административен ред, считано от 25.06.2016г.

Разноски по делото - няма.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс.Св.С. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Съдът на основание чл. 24 ал.3 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд  566/2016г.  по описа на РС Разград

Определението за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     16.15 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: