П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                     наказателен               състав

На        двадесет и седми юли                                                         2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

        

 

Секретар: П.Т.

Прокурор: Л. Г.

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №     619       по описа за 2016 година

На именното повикване в 11:30 часа, се явиха:

        

ПОДСЪДИМИЯТ, нередовно призован, по отношение на същия не е  изтекъл 3 дн. срок връчване на призовката до датата на съдебното заседание, явява се лично и със защитник адв. С. от ДП приета от съда

         СВИДЕТЕЛИТЕ се явяват

ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Г.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото. Нямаме възражение въпреки нередовното призоваване.

СЪДЪТ като прецени становищата на страните намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото съобразно изразеното в тази насока изрично съгласие от страна на защитата, поради което

                  О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         СНЕМА самоличността на подсъдимия

М.Й.М., роден на *** ***, с българско гражданство, с основно образование, вдовец, безработен, неосъждан, ЕГН **********   

         РАЗЯСНИ на страните правото на отводи, искания по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

         ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, моля да приемете призовка, удостоверяваща връчването на обвинителния акт на подсъдимия, както и разписка за призоваване на свидетелите по делото. Представям споразумение, което междувременно сме сключили с подсъдимия и неговия защитник и предлагам делото да продължи не по общия ред, а по реда на гл. 29 НПК

         АДВ. С.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Моля производството да продължи по реда на гл. 29 НПК

         КАТО прецени становищата на страните

         О П Р Е Д Е Л И:

         ПРИЕМА представените в днешното с. з. ПРИЗОВКА И РАЗПИСКА, удостоверяващи връчването на книжата по делото на подсъдимия и уведомяване на свидетелите.

         ПРЕМИНАВА към производство по реда на гл. 29 НПК.

         ДОКЛАДВА депозираното споразумение сключено на основание чл. 384 НПК между подс. и неговия защитник от една страна и РРП, предст. от прокурор Г. от друга страна, с което подсъдимият М.Й.М. се признава за виновен в това, че:

На 16.07.2016 г., в с.Гороцвет, общ.Лозница, обл.Разград, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди 80“ с рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,64 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.     

СТРАНИТЕ приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Мл. М. за извършеното от него престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал. 1, т. 1 от НК – 3 месеца „Лишаване от свобода”, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

НА основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс. Мл. М. да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подс. Мл. М. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

НА основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс. Мл. М. се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 6 месеца, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което подс. Мл. М. е лишен от това право по административен ред, считано от 16.07.2016 г.

РАЗНОСКИ по делото - няма.

ПОДС. Мл. М. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и предлагам да го одобрите

АДВ. С.: Моля одобрите споразумението, считам че същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

 

КАТО прецени, че така представеното споразумеине е постигнато в сроковете по чл. 384 НПК, че съдържанието на същото съответнства на изискванията на чл. 381 и сл. от НПК, както и че са налице материалноправните предпоставки за това, като то не противоречи на закона или морала, ето защо

О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между М.Й.М., роден на ***г***,  адрес за призоваване в страната: с. Желязковец, общ. Самуил, ул.“Д. Д.“ № ***, с българско гражданство, с основно образование, вдовец,  безработен, неосъждан-реабилитиран, ЕГН ********** - подсъдим, представляван от защитника си адв.Е.С.–***, представлявана от Районен прокурор Л.Г. споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ М.Й.М. се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в това, че:

На 16.07.2016 г., в с. Гороцвет, общ. Лозница, обл. Разград, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди 80“ с рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,64 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.     

СТРАНИТЕ приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Мл. М. за извършеното от него престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал. 1, т. 1 от НК – 3 месеца „Лишаване от свобода”, изтърпяването на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

НА основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс. Мл. М. да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подс. Мл. М. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

НА основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс. Мл. М. се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 6 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което подс. Мл. М. е лишен от това право по административен ред, считано от 16.07.2016 г.

РАЗНОСКИ по делото - няма.

ПОДС. Мл. М. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

НА основание чл. 24, ал. 3 НПК

                  О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД. № 619/2016 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване и протестиране по реда на гл. 21 НПК в 15 дн. срок от днес пред Окръжен съд гр. Разград.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.50 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: