Р Е Ш Е Н И Е

№272/04.08.2016 г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на осемнадесети юли, две хиляди и шестнадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.М.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №686 по описа за 2016г.

 

               

 

                                                 Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо децата: И.И.Ч. с ЕГН-********** и Ф. И.Ч. с ЕГН-********** на майката Х.М.Х. с ЕГН-********** ***, като ОПРЕДЕЛЯ те да живеят при нея, с право на бащата И.А.Ч. с ЕГН-********** *** да ги вижда и взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10 часа в събота  до 17 часа в неделя и един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

            ОСЪЖДА И.А.Ч. с ЕГН-********** *** да заплаща на децата си: И., роден на ***г. и Ф., родена на ***г., чрез тяхната майка и законна представителка Х.М.Х. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер на съответно за детето И.- 120/сто и двадесет/лева, а за детето Ф.-105/сто и пет/ лева, считано от 08.04.2016г., ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска, като ОТХВЪРЛЯ  иска до първоначално претендирания размер съответно до 150 и 140 лева.

            ОСЪЖДА И.А.Ч. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 324 лева държавна такса върху размера на присъдената издръжка.

            РАЗРЕШАВА на Х.М.Х. с ЕГН-********** *** да подаде необходимите документи и получи задгранични паспорти на децата: И.И.Ч. с ЕГН-********** и Ф. И.Ч. с ЕГН-**********, които могат да напускат РБългария и да пътуват до Австрия, придружени от майката или пълнолетни лица, упълномощени от нея, без съгласието на бащата И.А.Ч. с ЕГН-********** ***, като ДОПУСКА в тази част, ПРЕДВАРИТЕЛНО изпълнение на решението.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ :