Р Е Ш Е Н И Е

Номер 282                                          02.08.2016 г.                                      гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На двадесет и шести юли                             две хиляди и шестнадесета година

в публично заседание в състав:

 

Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

секретар   Г.М.

 прокурор

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 810 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ИЗМЕНЯ МЕРКИТЕ за упражняване на родителски права, за режим на лични отношения, определени с решение по гр.д. №4329/2013г. по описа на РС Русе, като ПРЕДОСТАВЯ  упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето А.А.М., ЕГН********** на бащата А.М.Х., ЕГН**********, при когото да бъде местоживеенето му,  като определя  РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на детето с майката  Ф.С.Х., ЕГН**********  всяка първа и трета седмица от месеца от 10 часа  в събота до 18 часа в неделя, един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА Ф.С.Х., ЕГН********** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете А.А.М., ЕГН********** чрез неговия баща  и законен представител А.М.Х., ЕГН**********  ежемесечна парична издръжка в размер на 150лв./сто и петдесет лева/, считано от  месец юни 2015г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, налагащи нейното изменяване или прекратяване.

На основание чл.242 ал.1 от ГПК постановява предварително изпълнение на решението в частта за издръжката

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ детето А.А.М., ЕГН**********, без съгласието на майката Ф.С.Х., ЕГН**********, да напуска пределите на страната и да пътува до Кралство Белгия до навършване на пълнолетие, придружено от своя баща А.М.Х., ЕГН********** 

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ на детето А.А.М., ЕГН**********, да бъде издаден паспорт за задгранични пътувания, без съгласието на майката Ф.С.Х., ЕГН**********.

ДОПУСКА на основание чл.127а ал.4 от СК предварително изпълнение на решението

ОСЪЖДА Ф.С.Х., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса в размер на 216лв. /двеста и шестнадесет лева/.

ОСЪЖДА Ф.С.Х., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ на А.М.Х., ЕГН**********  сумата  1365лв./хиляда триста шестдесет и пет лева/ за разноски.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: