Р Е Ш Е Н И Е

 

                                              2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На петнадесети август                                                                2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                          

 

Секретар: С.Р.

Прокурор: В. Я.

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело № 590  по описа за 2016  година

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемата Ф.М.Д., ЕГН ********** за ВИНОВНА в това, че на 09.02.2016 година на път ІІ-51 (гр. Попово- гр. Шумен), на кръстовището за град Лозница, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка “Рено Сценик” с рег. №****е нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в чл. 6, т. 1 от ЗДвП: “Участниците в движението съобразяват своето поведение с пътните знаци и с пътната маркировка”; чл. 46, ал. 2 от ППЗДвП: “Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на “стоп-линията”, очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство.” Чл. 50, ал. 1 от ЗДвП и чл. 104, ал. 1 от ППЗДвП “На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се  движат по пътя с предимство.” и по непредпазливост е причинила на С. И. И., ЕГН ********** от гр. Л. средна телесна повреда изразяваща се в трайно затруднение движението на левия долен крайник, вследствие получена контузия на лявата глезенна става със счупване на двата малеола /израстъка/ в същата област  – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. “б” във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК, поради което на основание чл. 78а от НК Я ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и Й НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 1000.00 (хиляда) лева.

НА осн. чл. 343г, във вр. с чл. 343 от НК НАЛАГА на обвиняемата Ф.М.Д. със снета по-горе самоличност наказание ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО да управлява МПС за срок от ЧЕТИРИ месеца.

ОСЪЖДА обвиняемата Ф.М.Д., ЕГН ********** да заплати по сметка на ОДМВР Разград сумата 474.08 лева (четиристотин седемдесет и четири лв. и осем ст.), представляваща разноски на досъдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: