П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На  девети август                                                                              2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

Секретар: С.Р.

Прокурор: ПАВЛИНА УЗУНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 644  по описа за 2016 година

 На именното повикване в 11.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Узунова.

ПОДСЪДИМИЯТ К.С.К. редовно призован се явява лично и с адв. Ем. Н.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Н.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

                    О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА производството по реда на глава 29 от НПК по постъпило в съда споразумение за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 644/16 г. по описа на РРС постигнато между РРП, представлявана от прокурор Павлина Узунова от една страна, от друга К.С.К., ЕГН - ********** – обвиняем по ДП № 330-ЗМ-94/2016 г. по описа на ОД на МВР гр. Разград, за извършено от него за времето от 19.09.2011 г. до 31.05.2016 г. в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 212б, ал. 1, т.1, във вр. с чл. 212, ал.1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, и защитника му адв. Е.Н. ***.

СНЕМА самоличността на обвиняемия.

К.С.К. роден на *** ***,адрес за призоваване в страната гр. Р. , ул. “***” № **, български гражданин, със средно образование, женен, безработен, неосъждан, ЕГН – **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

 

АДВ. Н.: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ, по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към обвиняемия.

ОБВИНЯЕМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от страните, на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

 ВПИСВА в съдебния протокол  съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и обвиняемия.

Настоящото споразумение се сключва на основание чл. 381 от НПК.

І. СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО.

Настоящото споразумение се сключва между К.С.К. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, със средно образование, женен, безработен, неосъждан, ЕГН – ********** – обвиняем, представляван от защитника си адв. Е.Н. ***, представлявана от прокурор Павлина Узунова

ІІ. ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае досъдебно производство № 330-ЗМ-94/2016 г. по описа на ОД на МВР гр. Разград, вх. №720/2016 г. по описа на Районна прокуратура Разград, образувано и водено срещу обв. К.С.К. за това, че:

За времето от 19.09.2011 г. до 31.05.2016 г. в гр. Р., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 1608, зас. №140 от 30.08.2011 г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД – гр. Разград, приложен към заявление вх. №МП-1497/19.09.2011 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и към заявление вх. № МП-1498/19.09.2011 г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност, представени пред служител на РУСО – гр. Разград до Директора на РУСО- гр. Разград /понастоящем ТП на НОИ – Разград/, така също приложен към

- молба декларация вх. №1460/28.12.2011 г. за отпускане месечна добавка за социална интеграция, представени чрез служител на Дирекция “Социално подпомагане” /Д “СП”/ - гр. Разград до Директора на Д “СП” – гр. Разград, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – пари на стойност 1375,97 лева, представляващи изплатени лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и лична социална пенсия за инвалидност собственост на НОИ – гр. София, както и пари на стойност 526,50 лева, представляващи изплатени месечни добавки за социална интеграция /за транспортни/ собственост на Агенция “Социално подпомагане” – гр. София, всичко на обща стойност: 1902.47 лева с намерение да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд полученото имущество е било заместено – престъпление по чл. 212б, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 212, ал. 1 пр. 2 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

ІІІ. СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1. Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, обв. К.С.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 212б, ал. 1, т.1, във вр. с чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

2. Приемат като вид и размер на наказанието спрямо обв. К.С.К. за извършеното от него деяние при условията на чл. 54 от НК – ЧЕТИРИ МЕСЕЦА “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, изпълнението, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК се ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

3. Възпитателна работа по отношение на обв. К.С.К. се възлага на РИ по РУ МВР по местоживеене.  

4. Приложените по делото като писмени доказателства оригинали на документи – заявление вх.№ МП-1497/19.09.2011г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и към заявление вх. № МП-1498/19.09.2011 г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност, представени през служител на РУСО – гр. Разград до Директора на РУСО – гр. Разград /понастоящем ТП на НОИ – Разград/, да се върнат на ТП на НОИ – гр. Разград, като заверени копия от съответния документ да остане приложен по делото.

5. Приложените по делото като писмени доказателства оригинали на документи – молба декларация вх.№1460/28.12.2011 г. за отпускане на месечна добавка за социална интеграция, представени чрез служител на Дирекция “Социално подпомагане” /Д “СП”/ - гр. Разград до Директора на Д “СП” – гр. Разград, да се върнат на Дирекция “Социално подпомагане” – гр. Разград, като заверени копия от съответния документ, да остане приложен по делото.

6. Приложеният по делото като писмено и веществено доказателство оригинал на Експертно решение № 1608, зас. № 140 от 30.08.2011 г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД – гр. Разград, на основание чл. 53, ал. 1, б. “а” от НК, се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

7. Приложеното по делото като писмено и веществено доказателство – медицинско експертно досие на обв. К.С.К., следва да бъде върнато на Регионална здравна инспекция – гр. Разград.

8. Разноските по делото в размер на 253.23 лева, платими по сметката на ОД на МВР – Разград, се възлагат на обв. К.С.К..

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Обв. К.С.К. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

          ПРОКУРОР В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА:

                                                                                 /Павлина Узунова/

 

 

 

ЗАЩИТНИК:

                  /адв. Е.Н./

 

 

ОБВИНЯЕМ:

               /К.К./

 

 

 

 

 

СЪДЪТ, като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор Павлина Узунова от една страна, от друга обвиняемия К.С.К., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Е.Н. *** споразумение за прекратяване на производството по НОХД № 644/16 г. по описа на Разградския районен съд, в следния смисъл:

ОБВИНЯЕМИЯТ К.С.К., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че за времето от 19.09.2011 г. до 31.05.2016 г. в гр. Р., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 1608, зас. №140 от 30.08.2011 г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД – гр. Разград, приложен към заявление вх. №МП-1497/19.09.2011 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и към заявление вх. № МП-1498/19.09.2011 г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност, представени пред служител на РУСО – гр. Разград до Директора на РУСО- гр. Разград /понастоящем ТП на НОИ – Разград/, така също приложен към

- молба декларация вх. №1460/28.12.2011 г. за отпускане месечна добавка за социална интеграция, представени чрез служител на Дирекция “Социално подпомагане” /Д “СП”/ - гр. Разград до Директора на Д “СП” – гр. Разград, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – пари на стойност 1375,97 лева, представляващи изплатени лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и лична социална пенсия за инвалидност собственост на НОИ – гр. София, както и пари на стойност 526,50 лева, представляващи изплатени месечни добавки за социална интеграция /за транспортни/ собственост на Агенция “Социално подпомагане” – гр. София, всичко на обща стойност: 1902.47 лева с намерение да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд полученото имущество е било заместено – престъпление по чл. 212б, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 212, ал. 1 пр. 2 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

СТРАНИТЕ ПРИЕМАТ като вид и размер на наказанието спрямо обв. К.С.К. за извършеното от него деяние при условията на чл. 54 от НК – ЧЕТИРИ МЕСЕЦА “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, изпълнението, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК се ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ВЪЗПИТАТЕЛНА РАБОТА по отношение на обв. К.С.К. се възлага на РИ по РУ МВР по местоживеене.  

ПРИЛОЖЕНИТЕ по делото като писмени доказателства оригинали на документи – заявление вх.№ МП-1497/19.09.2011г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и към заявление вх. № МП-1498/19.09.2011 г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност, представени през служител на РУСО – гр. Разград до Директора на РУСО – гр. Разград /понастоящем ТП на НОИ – Разград/, да се върнат на ТП на НОИ – гр. Разград, като заверени копия от съответния документ да остане приложен по делото.

ПРИЛОЖЕНИТЕ по делото като писмени доказателства оригинали на документи – молба декларация вх.№1460/28.12.2011 г. за отпускане на месечна добавка за социална интеграция, представени чрез служител на Дирекция “Социално подпомагане” /Д “СП”/ - гр. Разград до Директора на Д “СП” – гр. Разград, да се върнат на Дирекция “Социално подпомагане” – гр. Разград, като заверени копия от съответния документ, да остане приложен по делото.

ПРИЛОЖЕНИЯТ по делото като писмено и веществено доказателство оригинал на Експертно решение № 1608, зас. № 140 от 30.08.2011 г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски” АД – гр. Разград, на основание чл. 53, ал. 1, б. “а” от НК, се отнема в полза на държавата и следва да остане приложен към делото.

ПРИЛОЖЕНОТО по делото като писмено и веществено доказетелство – медицинско експертно досие на обв. К.С.К., следва да бъде върнато на Регионална здравна инспекция – гр. Разград.

РАЗНОСКИТЕ по делото в размер на 253.23 лева, платими по сметката на ОД на МВР – Разград, се възлагат на обв. К.С.К..

ОБВИНЯЕМИЯТ К.С.К. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 644/16 г. по описа на Разградския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.45 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: