П Р О Т О К О Л

 

2016 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд              наказателен                                     състав

На     тридесет  и   първи  август                                             2016 година

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                                               

                                                                                                                                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

                                                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор:  Северина Монева

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ. дело №  728      по описа за 2016 година

На именното повикване в    14.30    часа, се явиха:

 

ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор  Монева.

ПОДСЪДИМИЯТ уведомен по телефона, явява се лично и със защитник адв. Е.Т. ***, редовно упълномощен от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Т.: Да се даде ход на делото.

         СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ход на делото по реда на Глава  29 от НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият.

          С.А.С. - роден на *** ***,  български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН  **********. 

         ДОКЛАДВА постъпилото споразумение, касаещо ДП 330 ЗМ-232/2016г. по описа на  ОД  МВР Разград.

         ПРОКУРОРЪТ:  Уважаема Госпожо Председател, Поддържам представеното споразумение, същото  не противоречи на закона и морала, поради което предлагам да го одобрите.

         АДВ. Т.:  Моля да одобрите споразумението, тъй като то не противоречи на закона и морала.                                                              ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

          СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което вписва следния окончателен вариант на същото на основание чл. 382, ал. 6 НПК:

           Настоящото споразумение касае досъдебно  производство  330 ЗМ-232/2016г. по описа на  ОД  МВР Разград, пр.пр.  вх. № 478/2016 г. по описа на РРП, образувано и водено срещу  подс.  С.А.С.  за това, че  на 04.08.2010 г., в гр. Разград съзнателно  се е ползвал пред служител в Сектор “Пътна полиция” при ОДМВР гр. Разград от неистински официален документ за завършено образование -  Свидетелство за основно образование – серия Е-01 бл. № 118608, рег.№ 1471/16.06.2003г., на който е придаден вид, че е издаден от СОУ “Св. Св.Кирил и Методий” гр. Завет обл. Разград на името на С.А.С., ЕГН**********,    като от него  за самото съставяне на неистинския официален документ  не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 308 ал.2 във вр. с ал.1 от НК.  

          Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл,  подс. С.А.С. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението  по чл. 316 във вр. с чл. 308 ал.2 във вр. с ал.1 от НК. 

Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. С.А.С. за извършеното от него деяние при условията на чл. 54 ал.1 от НК  - 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 ал.1 от НК  се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Възпитателната работа по отношение на подс. С.С.  се възлага на РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

         Веществените доказателства, приложени  по делото – СУМПС № 280260168, издадено на 06.08.2010г. от ОД МВР Разград и контролен талон № 3899571 към него   да се изпратят на  Сектор “Пътна полиция” при ОД МВР Разград за предприемане на съответните действия по компетентност.

Разноските по делото  не са направени.

 

 

ПРОКУРОР В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА:

                                                                                        /С. Монева/

 

 

ПОДСЪДИМ:

                  / Св.С./

 

ЗАЩИТНИК:

                   /адв.Ем.Т./

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

 

         О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимият С.А.С.,  ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Ем. Т. ***  и  РП Разград,  представлявана от прокурор  С.Монева споразумение, съгласно което:

          С.А.С. роден на *** ***,  български гражданин, с начално образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН  **********  се признава  ЗА ВИНОВЕН в това, че    на 04.08.2010 г., в гр. Разград съзнателно  се е ползвал пред служител в Сектор “Пътна полиция” пи ОДМВР гр. Разград от неистински официален документ за завършено образование -  Свидетелство за основно образование – серия Е-01 бл. № 118608, рег.№ 1471/16.06.2003г., на който е придаден вид, че е издаден от СОУ “Св. Св.Кирил и Методий” гр. Завет обл. Разград на името на С.А.С., ЕГН**********,    като от него  за самото съставяне на неистинския официален документ  не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 308 ал.2 във вр. с ал.1 от НК, като му се НАЛАГА наказание при условията на чл. 54, ал. 1 от НК  ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, чието изпълнение на основание чл. 66 ал.1 от НК  СЕ ОТЛАГА  за изпитателен срок от  ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на подс. С.С.  се възлага на РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

         Веществените доказателства, приложени  по делото – СУМПС № 280260168, издадено на 06.08.2010г. от ОД МВР Разград и контролен талон № 3899571 към него   да се изпратят на  Сектор “Пътна полиция” при ОД МВР Разград за предприемане на съответните действия по компетентност.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 728/2016 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.40 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: