П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд              наказателен            състав

На                 тридесети  август                    2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:   ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА

 

 

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ИВА  РАНГЕЛОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ               дело №       735       по описа за 2016 година

          На именното повикване в  10.30 часа, се явиха:

 

          ЗА РРП прокурор  Рангелова.

ПОДСЪДИМИЯТ  уведомен по телефона, явява се лично и със защитник  адв.М.Х. ***, редовно упълномощен от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Х.: Да се даде ход на делото.

         СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ход на делото по реда на глава  29 от НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият.

Д.Н.А., роден на ***г. в гр. ****,  живущ ***, български гражданин, с  начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

          ДОКЛАДВА постъпилото споразумение, касаещо ДП 290 ЗМ-12/2015г. по описа на РУ МВР Кубрат.

         ПРОКУРОРЪТ:  Поддържам споразумението, няма да соча други доказателства. Моля да одобрите същото след като се убедите, че не противоречи на закона и морала. Така определеното наказание считам, че ще изпълни целите на наказанието, предвидени в  чл. 36 НК.

АДВ.Х.:  Изцяло се придържам към казаното от прокурора. Доброволно сме подписали споразумението, наясно сме с неговите последици. Смятам, че не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите.

          ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което вписва следния окончателен вариант на същото на основание чл. 382, ал. 6 НПК:

Настоящото споразумение се сключва между Д.Н.А., роден на ***г. в гр.*****,  живущ ***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********  - подсъдим, представляван от защитника си адв. М.Х. *** и РП Разград, представлявана от прокурор С. М..

ІІ. ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО.

С настоящото споразумение страните се съгласяват досъдебно производство 290 ЗМ 12/2015 г. по описа на РУ МВР гр. Кубрат, пр.пр. вх.№ 86/2015 г. по описа на РП Разград да бъде решено и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

Със споразумението страните постигат съгласие, че подс. Д.Н.А. е виновен за това, че на 10.08.2012г.  в гр. Разград съзнателно  се е ползвал пред служител в Сектор “Пътна полиция” пи ОДМВР гр. Разград от неистински официален документ за завършено образование -  Свидетелство за основно образование – серия Е-12 № 013103, рег.№ 1007-43/19.06.2012г., издадено от 162 Основно училище “Отец Паисий”гр. София на името на  Д.Н.А., ЕГН  **********, като от него  за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 308 ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

ІІІ. УСЛОВИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО, ВИД И РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕТО.

1. Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си , при пряк умисъл подс. Д.А. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 316 във вр. с чл.308 ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

2. Приемат като вид и размер на наказанието на основание чл. 381 ал.4 от НПК при условията на чл. 55 ал.1 т.2 б.”б” от НК спрямо подс. Д.А. за извършеното от него деяние  наказание “пробация”, включваща следните пробационни мерки:

А. Задължителна регистрация по настоящ адрес на  подсъдимия  за срок от 10 месеца с периодичност два пъти седмично;

Б.  Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 месеца;

В. 100 /сто/ часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година.

3. Наложената мярка за неотклонение “подписка” се отменя.

4. Приложените към делото писмени доказателства: оригинали на комплект документи от л. 175 до л. 187 – предоставени от Отдел “ОП” при ОД МВР гр. Разград да се върнат на отдел “ОП” при ОД МВР гр. Разград, като заверено копие от съответните документи да останат приложени към делото.

5. Разноски по делото не са направени.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са  съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимият  Д.Н.А. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:

                     /Ива Рангелова/

 

 

ЗАЩИТНИК:

                       /адв.М.Х./

 

 

ОБВИНЯЕМ:

                      /Дж. А./

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

 

         О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото между  подсъдимият  Д.Н.А., роден на ***г. в гр. ***,  живущ ***, български гражданин, с  начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, представляван от защитника си адв.М.Х. *** от една страна, от друга РРП, представлявана от прокурор Ива Рангелова,   споразумение, съгласно което:

 ПОДСЪДИМИЯТ Д.Н.А., роден на ***г. в гр. ****,  живущ ***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********  се признава  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 10.08.2012г.  в гр. Разград съзнателно  се е ползвал пред служител в Сектор “Пътна полиция” пи ОДМВР гр. Разград от неистински официален документ за завършено образование -  Свидетелство за основно образование – серия Е-12 № 013103, рег.№ 1007-43/19.06.2012г., издадено от 162 Основно училище “Отец Паисий”гр. София на името на  Д.Н.А., ЕГН  **********, като от него  за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 308 ал.2 във вр. с ал.1 от НК, като му се НАЛАГА наказание при условията на чл. 55 ал.1 т.2 б.”б” от НК наказание “пробация”, включваща следните  мерки:

А. Задължителна регистрация по настоящ адрес на  подсъдимия за срок от  ДЕСЕТ   МЕСЕЦА  с периодичност два пъти седмично;

Б.  Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от  ДЕСЕТ МЕСЕЦА;

В. 100 /сто/ часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от ЕДНА ГОДИНА.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: оригинали на комплект документи от л. 175 до л. 187 – предоставени от Отдел “ОП” при ОД МВР гр. Разград да се върнат на отдел “ОП” при ОД МВР гр. Разград, като заверено копие от съответните документи да останат приложени към делото.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 735/2016 г.  по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.40 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: