П Р О Т О К О Л

 

2016 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд              наказателен                                      състав

На  двадесети      септември                                                        2016 година

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                                               

                                                                                                                                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.С.

                                                                                С.Б.

 

                                                                   

Секретар: Д.Д.

Прокурор: Данислав Н.

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

ОХ. дело №  475      по описа за 2016 година

На именното повикване в  11.15        часа, се явиха:

ЗА РРП  се явява прокурор Н..

ПОДСЪДИМИЯТ призован чрез началник затвор гр. Белене се явява лично доведен от ОЗ «Охрана» и със защитник адв. В. ***.

В ЗАЛАТА се явява Д. Г. юрисконсулт на ощетеното юр. лице «Водоснабдяване – Дунав» Разград и счетоводител на училището в с. Раковски -  С. С.  

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. В.: Да се даде ход на делото. Представям разписки, от които е видно, че са възстановени сумите на ощетените лица.

ЮРИСК. Г.: Заплатени ни са вредите от престъплението. Представям пълномощно и извлечение от сметката на дружеството от което става, че ясно вредите са възстановени.

С. С: Възстановени са вредите на училището в с. Раковски на 15.09.16 г. – 1714.50 лв.по банков път. Потвърждавам, че щетите са възстановени.

ПРОКУРОРЪТ: Постигнали сме споразумение с подсъдимия и неговият защитник и моля делото да продължи по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. В.: Моля производството да премине по реда на глава 29 от НПК с оглед споразумението, което сме сключили.

СЪДЪТ като съобрази становището на страните по даване ход на делото и депозираното по реда на чл.384, ал.1 от НПК споразумение постигнато между тях за прекратяване на производството, намира, че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обв. акт, проц. закон допуска производството по делото да приключи със споразумение между страните, не са налице отрицателните предпоставки на чл.381, ал.2 от НПК, видно от представените в днешното съдебно заседание писмени доказателства причинените от престъплението съставомерни имуществени  вреди са възстановени, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл.381, ал.5 и 6 от НПК, поради което са налице проц. предпоставки и съдът

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕМИНАВА към производство по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Х.С.Х. – роден на *** ***, български гражданин, образование начално, неженен, осъждан, с.**, ЕГН **********. Получил съм препис от обв. акт преди повече от 7 дни.

СЪДЪТ докладва постъпило по реда на чл.384, ал.1 от НПК споразумение постигнато между РРП представлявана от  прокурор  Н. от една страна, от друга  Х.С.Х.  – ЕГН    ********** - обвиняем по ДП № 342/10  г. по описа на РУП Разград за извършено от него за времето от 06.03.2010 г. до 14.04.2010 г. в землището на с. Раковски , в землището на с. Острово и в гр. Разград престъпление по смисъла на чл.196, ал.1, т.2 вр. чл.195, ал.1, т.2, т.4, пр.1 и пр.2, т.5 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК и защитника му адв. В. ***.

СЪДЪТ ПРИОБЩАВА към доказателствата по делото разписка  от Л.Р.А., платежно нареждане от 15.09.16 г. за сумата от 1714.50 лв. към ОУ «Г. С. Раковски» с. Раковски, платежно нареждане от 15.09.2016 г. за сумата от 420 лв. към «Водоснабдяване- Дунав» Разград, извбечение от сметка на Водоснабдяване – Дунав ЕООД Разград, пълномощно.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме споразуменито. Няма да соча други доказателства.

АДВ. В.: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл.382, ал.4 от НПК към подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно го подписах.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните на осн.чл.382, ал.6 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурорът, защитника и подсъдимия.

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО В СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО

гр.Разград, 19.09.2016 г.

Настоящото споразумение се сключва на основание  по чл.384, ал.1 във вр. с чл. 381 от НПК

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  Х.С.Х. роден на *** ***, български гражданин,  с основно образование женен, безработен, осъждан. ЕГН ********** – подсъдим, представляван от защитника си адв. Р. В. ***, представлявана от прокурор- Д. Н..                  

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 475/16 г. РС-гр.Разград, водено срещу подс. Х.С.Х. за това, че:

         За времето от 06.03.2010 г. до 14.04.2010г. включително в землището на с.Раковски, общ.Разград, в землището на с.Острово и в гр.Разград, Гарова промишлена зона, в условията на продължавано престъпление – на четири пъти, в условията  на опасен рецидив, сам и след предварителен сговор в различно съучастие с Б.А. ***, Д. М. *** и С.М. ***,  и тримата като съизвършители, като случаят не е маловажен, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка и на МПС – л.а. „ВАЗ 2107” с рег.№ *** е отнел чужди движими както следва:

     -Един ден за времето от 06.03.2010г. до 25.03.2010г в землището на с.Раковски, общ.Разград в условията  на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка сам е отнел чужди движими вещи - метална конструкция от 10 броя винкели с дължина 7,5м и размери 80мм/120мм и 8 броя винкели с дължина 7,5мм и размери 100мм/100мм , на обща стойност 1714,50 лева от владението на С.Ю.Х. ***, с.Раковски, без негово съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои;

       - на 31.03.2010г в землището на с. Острово,в условията  на опасен рецидив, след предварителен сговор като съизвършител с Д. М. *** и С.М. ***, като случая не е маловажен, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка и на МПС – л.а. „ВАЗ 2107” с рег.№ *** е отнел чужди движими вещи 4 броя метални отдушници с дължина 1м и диаметър 159см и метална врата с размери185/85см на обща стойност 420 лева от владението на К. К.С.- управител на „Водоснабдяване Дунав”ЕООД гр.Разград, без негово съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои;

     - на 02.04.2010г в землището на с. Острово, в условията  на опасен рецидив, след предварителен сговор, като съизвършител  с Д. М. *** и С.М. ***, като случая не е маловажен, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка и на МПС – л.а. „ВАЗ 2107” с рег.№ *** е отнел чужда движима вещ- метална цистерна с колесар на стойност 750 лева, от владението на Л.Р.А. ***, като откраднатата вещ не е била под постоянен надзор

 – на 14.04. 2010г. в гр.Разград, Гарова промишлена зона, в условията  на опасен рецидив, след предварителен сговор, като съизвършител  в с Б.А. *** и Д. М. ***  , като случаят не е маловажен, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – задвижващ вал от машина за изтегляне на стъкло с размери 170 см дължина и диаметър 80 см, ресор от товарен автомобил с размери 160см, дължина и 10 см широчина, винкел с дължина 3м, тръба с дължина 3,5м, Т-образна шина с дължина 1,70см  /шест/ броя листи от ресор с размери: 150см/10см, Г-образен лайзен с дължина 1м, винкел с дължина 1м, метална шина с размер 160см дължина и 12см широчина, плътен вал с размери 50мм/1200мм, ресор с размери 140см/10см, лист от ресор с размери 120см/10см, лист от ресор с размери 110см/10см, лист от ресор с размери 113см/10см, всичко на обща стойност 288,10 лева от владението на М.Я.И. -управител на  „Виа Глас” ЕООД клон Разград, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини   – всичко вещи на обща стойност 3172.60 лева -престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 във вр.с чл.195, ал.1,т.2, т.4, пр.1 и пр.2, т.5 във вр.с чл.194, ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс. Х. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 196, ал.1, т.2 във вр.с чл.195, ал.1,т.2, т.4, пр.1 и пр.2, т.5 във вр.с чл.194, ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

2.Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Х., при условията на чл.55, ал.І, т.1 от НК – 1 година и 10 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

На осн. Чл.59, ал.1 от НК се приспада времето през което подсъдимия е бил задържан с МН“Задържане под стража“ и по издадената Европейска заповед за арест, считано от 13.01.2016г.

3. Разноските по делото в размер на 115лв. се възлагат на подсъдимия, платими по сметка на ОДМВР- Разград.

ІV.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Подс. Х.Х. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                                  ПРОКУРОР:

                                                                                        /Д. Н./

 

                                 

 

ЗАЩИТНИК:

                   /Р. В./

 

 ПОДСЪДИМ:

                     /Х. Х./

 

СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на осн.чл.382, ал.7 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор Н.  от една страна, от друга Х.С.Х. – ЕГН  *********** и защитника му адв. Р. В. *** споразумение за прекратяване на нак. производство по НОХД № 475/16 г. по описа на РРС в следния смисъл:

ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 475/16 г. РС-гр.Разград, водено срещу подс. Х.С.Х. за това, че:

         За времето от 06.03.2010 г. до 14.04.2010г. включително в землището на с.Раковски, общ.Разград, в землището на с.Острово и в гр.Разград, Гарова промишлена зона, в условията на продължавано престъпление – на четири пъти, в условията  на опасен рецидив, сам и след предварителен сговор в различно съучастие с Б.А. ***, Д. М. *** и С.М. ***,  и тримата като съизвършители, като случаят не е маловажен, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка и на МПС – л.а. „ВАЗ 2107” с рег.№ *** е отнел чужди движими както следва:

     -Един ден за времето от 06.03.2010г. до 25.03.2010г в землището на с.Раковски, общ.Разград в условията  на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка сам е отнел чужди движими вещи - метална конструкция от 10 броя винкели с дължина 7,5м и размери 80мм/120мм и 8 броя винкели с дължина 7,5мм и размери 100мм/100мм , на обща стойност 1714,50 лева от владението на С.Ю.Х. ***, с.Раковски, без негово съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои;

       - на 31.03.2010г в землището на с. Острово,в условията  на опасен рецидив, след предварителен сговор като съизвършител с Д. М. *** и С.М. ***, като случая не е маловажен, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка и на МПС – л.а. „ВАЗ 2107” с рег.№ ***е отнел чужди движими вещи 4 броя метални отдушници с дължина 1м и диаметър 159см и метална врата с размери185/85см на обща стойност 420 лева от владението на К. К.С.- управител на „Водоснабдяване Дунав”ЕООД гр.Разград, без негово съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои;

     - на 02.04.2010г в землището на с. Острово, в условията  на опасен рецидив, след предварителен сговор, като съизвършител  с Д. М. *** и С.М. ***, като случая не е маловажен, чрез използване на техническо средство – оксижен и ацетиленова горелка и на МПС – л.а. „ВАЗ 2107” с рег.№ *** е отнел чужда движима вещ- метална цистерна с колесар на стойност 750 лева, от владението на Л.Р.А. ***, като откраднатата вещ не е била под постоянен надзор

 – на 14.04. 2010г. в гр.Разград, Гарова промишлена зона, в условията  на опасен рецидив, след предварителен сговор, като съизвършител  в с Б.А. *** и Д. М. ***  , като случаят не е маловажен, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – задвижващ вал от машина за изтегляне на стъкло с размери 170 см дължина и диаметър 80 см, ресор от товарен автомобил с размери 160см, дължина и 10 см широчина, винкел с дължина 3м, тръба с дължина 3,5м, Т-образна шина с дължина 1,70см  /шест/ броя листи от ресор с размери: 150см/10см, Г-образен лайзен с дължина 1м, винкел с дължина 1м, метална шина с размер 160см дължина и 12см широчина, плътен вал с размери 50мм/1200мм, ресор с размери 140см/10см, лист от ресор с размери 120см/10см, лист от ресор с размери 110см/10см, лист от ресор с размери 113см/10см, всичко на обща стойност 288,10 лева от владението на М.Я.И. -управител на  „Виа Глас” ЕООД клон Разград, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини   – всичко вещи на обща стойност 3172.60 лева -престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 във вр.с чл.195, ал.1,т.2, т.4, пр.1 и пр.2, т.5 във вр.с чл.194, ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс. Х. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 196, ал.1, т.2 във вр.с чл.195, ал.1,т.2, т.4, пр.1 и пр.2, т.5 във вр.с чл.194, ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

2.Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Х., при условията на чл.55, ал.І, т.1 от НК – 1 година и 10 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

На осн. Чл.59, ал.1 от НК се приспада времето през което подсъдимия е бил задържан с МН“Задържане под стража“ и по издадената Европейска заповед за арест, считано от 13.01.2016г.

3. Разноските по делото в размер на 115лв. се възлагат на подсъдимия, платими по сметка на ОДМВР- Разград.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Подс. Х.Х. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на осн.чл.24, ал.3 от НПК

О П Р Е Д Е Л И:

                                                                                                                                                                                                                                                                        

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 475/16 г.по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.40  ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                      1.

 

                                      2.

                                      СЕКРЕТАР: