Р Е Ш Е Н И Е

 

 295

 

гр. Разград, 27.09.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, в публично съдебно заседание на 01.09.2016 г., в състав:

                                                         Районен съдия: Атанас Христов

 

при участието на секретаря П.Т., сложи за разглеждане гр. дело № 1308 по описа за 2016 година, докладвано от съдията, и за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

Р Е Ш И :

 

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ заместващо съгласието на бащата А.Р.М., ЕГН **********,  с адрес ***, детето Е.А. Р., ЕГН **********, род. на ***г., да напуска неограничен брой пъти пределите на Република България и пътува до страните членки на Европейския Съюз, до навършване на 18 годишна възраст, на основание чл. 127а, ал. 2 СК.

ДАВА рАЗРЕШЕНИЕ, заместващо съгласието на бащата А.Р.М., ЕГН **********,  с адрес *** за издаване на паспорт за пътуване в чужбина и всички други лични документи на детето Е.А. Р., ЕГН **********, род. на ***г., до навършване на 18 годишна възраст на детето, на основание чл. 127а, ал. 2 СК вр. чл. 45 и чл. 76, т. 9 ЗБЛД.

ОТХВЪРЛЯ искането за допускане на предварително изпълнение на решението, като неоснователно и недоказано, на осн. чл. 127а, ал.4 СК.

ОТХВЪРЛЯ искането на ищеца Ф.Х.М., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** за присъждане на деловодни разноски, като неоснователно, на осн. чл. 78, ал.1 ГПК.

ПРИЗНАВА, ЧЕ НЕ Е ДОКАЗАНО оспорването на истинността на справките издадени от Общинска служба на град В. за адресна регистрация на А.Е. М. и Х. М., на осн. чл. 194, ал.3 във вр. с ал.2 ГПК.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

В частта му, с която е отказано допускане на предварително изпълнение, решението има характер на определение и може да се обжалва с частна жалба пред Окръжен съд-Разград в едноседмичен срок от съобщаването му.

В останалата си част Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Разград в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

Районен съдия: