Р Е Ш Е Н И Е

        601                     13.10.2016 година          град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                  наказателен състав

На          тринадесети  октомври                                 2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: АТАНАС  ХРИСТОВ

Секретар:  Ж.Р.

Прокурора:  Павлина Узунова

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело №  854    по описа за 2016 година

 

 Р Е Ш И:

 

         ПРИЗНАВА обвиняемия Т.Л.Т., роден на  *** ***,  с постоянен адрес ***, български гражданин, със висше  образование, неженен, работещ – управител на “...” ООД с. Гецово, неосъждан, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на  27.04.2011г. в гр. Разград съзнателно се е ползвал пред Г. Е. Н. – служител на ОД МВР Разград, Сектор “Пътна полиция“ от неистински частен документ – Договор за покупко-продажба на употребяван автомобил, за да докаже,у че на 18.04.2011г. в гр. Мадрид е закупил от П. Т. Х. лек автомобил “БМВ” модел Х5, с идентификационен № WBAFF01080LY90122,   като  от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 309 ал.1 от НК, поради което и на основание чл.78а от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност, като му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на  1 500 лв./хиляда   и петстотин  лева/.

          ОСЪЖДА  обв.  Т.Л.Т., ЕГН **********, да заплати:

-          сумата 61.00 лв. /шестдесет и един лева/ представляващи разноски  на досъдебното производство,  по сметка на ОД на МВР Разград,

-         сумата 25.20 лв. /двадесет и пет лева и двадесет стотинки/, представляващи разноски  на досъдебното производство, по сметка на Прокуратурата  на Република.

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд - Разград.

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: