П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На тринадесети октомври                                                          2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.С.

                                                                           Р.И.

 

 

Секретар: Д.Д.

Прокурор: Любомир Г.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 413 по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.И.Й., роден на *** ***, български  гражданин, с основно образование, ученик в 9а клас в Гимназия „В. Левски“ гр. И., неженен, неосъждан, ЕГН **********, за НЕВИНОВЕН в това  на 28.01.2016 г. в гр. Разград да е причинил лека телесна повреда на А.Е.Г. от с. гр., изразяваща се в кръвонасядания на меките тъкани на носа и дясна орбита, дясна буза и зад дясна ушна мида; подлигавичен кръвоизлив към предверието на устната кухина на долна устна с две неправилни разкъсвания от лявата страна; драскотина на долния клепач на дясно око; клинични данни за сътресение на мозъка и анамнеза за кръвотечение от носа след инцидента, довели до временно разстройство на здравето неопасно за живота на пострадалия Г., като деянието е извършено по хулигански подбуди и макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 304, пр. последно от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.И.Й., ЕГН **********, за НЕВИНОВЕН на 28.01.2016 г. в гр. Разград да се е заканил с убийство на А.Е.Г. от с. гр. с думите „Ще те убия“ и това заканване е възбудило основателен страх у А.Е.Г. за осъществяването му, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл.304, пр. 1 от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.И.Й., ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 28.01.2016 година в гр. Разград, на публично място – жк „Л“ № *, до хранителен магазин „В“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл побой на А.Е.Г. от с. гр., причинявайки му лека телесна повреда, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, като на основание чл. 61, ал.1, пр. 2 от НК НЕ МУ НАЛАГА наказание.

НА ОСНОВАНИЕ чл.61, ал.2, пр.2 от НК ИЗПРАЩА материалите по делото на Местната комисия  за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни по местоживеенето му за налагане на възпитателна мярка.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                          2.