П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На     дванадесети октомври                                                            2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: СТАНКА БАЙЧЕВА

                                                                           С.И.

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 469 по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.Р.Т., роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 28.02.2016 г. в гр. Цар Калоян е причинил средна телесна повреда на И.П.И., ЕГН ********** ***, изразяваща се в загуба на съзнанието с пълно откъсване от околната среда /травматична кома/, довела до разстройство на здравето с временна опасност за живота, и средна телесна повреда изразяваща се в счупване на лява скулова кост /последвано от оперативна интервенция/, представляващо по своята същност счупване на челюст – престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимия Т.Р.Т. да заплати на И.П.И., ЕГН ********** ***, сумата от 8 000 /осем хиляди/ лева за неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва, считано от 28.02.2016 година до окончателното изплащане на сумата, както и  сумата от 800 лв. за разноски по делото, като в останалата му част до 25 000 лв. съдът ОТХВЪРЛЯ гражданския иск като НЕОСНОВАТЕЛЕН в тази му част.

          ОСЪЖДА подсъдимия Т.Р.Т., да заплати по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата  856.02 /осемстотин петдесет и шест лева и 02 ст./ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата 160.00 /сто и шестдесет/, представляваща разноски в съдебното производство, както и 320 лв. държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                       2.