П Р И С Ъ Д А

 

                                            2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    двадесет и пети октомври                        2016  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

 

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:  ПАВЛИНА УЗУНОВА                                                          Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело     515    по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимият В.И.М., роден на *** г. в Г., адрес ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 29.03.2016 г. в гр. Разград е управлявал МПС – лек автомобил “Опел Астра” с рег. № ****, след употреба на наркотични вещества – клоназепам и тетрахидроканабинол, които съгласно Приложения № 1 и 3  към чл. 3, т. 1 и т. 3 от Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични вещества, които са под контрола на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсурите, като: клоназепам е включен в Списък ІІІ “Рискови вещества”, съгласно Приложение № 3 към наредбата за класифициране на растенията и  веществата като наркотични към ЗКНВП и тетрахидроканабинол е включен в Списък І – “Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредният ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, съгласно Приложение № 1 към наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични към ЗКНВП - престъпление по чл. 343б, ал. 3от НК, поради което и на основание чл. 54 му НАЛАГА  наказание ЕДНА ГОДИНА и ДВА МЕСЕЦА лишаване от свобода, което следва да изтърпи при СТРОГ режим в затворническо общежитие от закрит тип, а също и ГЛОБА в размер на 500 лева.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ доказателства - 1 бр. “Дрегер  DrugCheck 1200 STK”, приложен в досъдебното производство да остане приложен по делото.

ОСЪЖДА подсъдимия В.И.М., ЕГН **********     да заплати  по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата  391,82 лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 90,00 лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: