П Р И С Ъ Д А

                                                   2016 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На     десети октомври                                                                     2016 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.И.

                                                                           П.В.

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 607 по описа за 2016  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Я.Я., роден на *** ***, бълг. гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на06.01.2016 г. в гр. Цар Калоян се е заканил с убийство на Р.М.М. от с. гр., като тази закана би могла да възбуди у Р.М.М. основателен страх за осъществяването й – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 58, ал. 1 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА.

На 27/28.01.2016 г. в землището на с. Осенец, общ. Разград, землището на с. Щръклево, обл. Русе, землището на с. Костанденец, общ. Цар Калоян и в гр. Цар Калоян, обл. Разград, в условията на продължавано престъпление се съвкупил с Р.М. ***, като я принудил към това със сила и заплашване – престъпление по чл. 152, ал.1 , т. 2, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 58, ал. 1 от  НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ  И ОСЕМ МЕСЕЦА.

На 27/28.01.2016 г. в землището на гр. Цар Калоян, землището на с. Осенец, общ. Разград, землището на с. Щръклево, обл. Русе, землището на с. Костанденец, общ. Цар Калоян противозаконно е лишил Р.М. *** от свобода – престъпление по чл. 142а, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 58, ал. 1 от  НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА.

На 27.01.2016 г. в гр. Цар Калоян противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – л.а. БМВ с рег. № РР 10 54 ВС на стойност 4100.00 лв. от владението на Р.М. ***, собственост на М. Н.Я. от с. гр., без тяхното съгласие, с намерение да го ползва, като за отнемането на превозното средство е употребил сила и заплашване по отношение на Р.М.М. – престъпление по чл. 346, ал. 5, пр. 1, във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 58, ал. 1 от  НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.  23, ал. 1 от НК определя на подсъдимия   Н.Я.Я. едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на най-тежкото от тях, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 59, ал. 1 от НК съдът ПРИСПАДА от размера на определеното общо наказание времето, през което подсъдимия е бил задържан, считано от 28.01.2016 година.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА метално синджирче с дължина 19 см. и част от метално синджирче с дължина 2 см.; дамска блуза с дълъг ръкав, мръснобяла на цвят с черни кантове по краищата с надпис отпред „Love dont pay“; корсаж, черен на цвят със скъсана лява презрамка; дамски боксерки с райета, черно-бели на цвят; сутиен ярко розов на цвят, на който металната закопчалка на лявата презрамка е счупена,  долна част на анцуг тъмносин на цвят, да се върнат на пострадалата Р.М.М..

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА червена блузка с дълги ръкави с надпис отпред „Lexx Division“, долна част на мъжки анцуг син на цвят, да се върнат на подсъдимия Н.Я.Я. след влизане на присъдата в сила.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА изрезки от нокти на лява и дясна ръка на Р.М.М.; памучен тампон от влагалищно съдържимо и  две микроскопски стъкла; дълъг черен косъм; контейнер с кръвна проба от Н.Я.Я., и натривка от букалната лигавица на Р.М.М., да останат приложени по делото.

          ОСЪЖДА подсъдимия Н.Я.Я., да заплати по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата 7655.98 /седем хиляди, шестстотин петдесет и пет лв. и 98 ст./ лева, представляваща разноски на досъдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                       2.