П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   пети октомври                                                                          2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

Секретар: Г.М.

Прокурор: ИВА РАНГЕЛОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 690 по описа за 2016 година

 На именното повикване в 11.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Рангелова.

ПОДСЪДИМИЯТ редовно призован, явява се лично и с  упълномощен защитник адв. ВОДЕНИЧАРОВ от АК гр. Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение, и моля делото да се проведе по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. ВОДЕНИЧАРОВ: Да се даде ход на делото. Моля производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните по даване ход на делото и депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между тях за решаване на делото намира, че за престъплението, за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обв. акт процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение, не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК, с престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване, депозираното пред съда споразумение съдържа необходимите реквизити посочени в разпоредбата на чл. 381, ал. 5 и 6 от НПК, поради което и доколкото са налице предпоставките за това, съдът

                    О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕМИНАВА към производство по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ докладва постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение за прекратяване на наказателното производство постигнато между РРП представлявана от прокурор Рангелова от една страна, от друга подсъдимия Б.Б.А., ЕГН ********** – обвиняем по ДП № 330-ЗМ-20/2016 година по описа на ОДМВР гр. Разград за извършено от него на 21.01.2016 година в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 343б, ал. 2 от НК, и защитника му адв. Румен Воденичаров от АК гр. Разград.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Б.Б.А., роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, женен, адрес ***, работещ, осъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. ВОДЕНИЧАРОВ: Поддържаме споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ, по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от страните, на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

 ВПИСВА в съдебния протокол  съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия.

Настоящото споразумение се сключва на основание чл.384, ал.І във вр. с чл.381 от НПК.

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между Б.Б.А., роден на *** ***, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно образование, женен, работи: ЕТ“*******“ - гр.Разград, *******, осъждан, ЕГН ********** - подсъдим, представляван от защитника си адв. Р. Воденичаров– АК-гр.Разград и РП-Разград, представлявана от прокурор Ива Рангелова

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 690/2016г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс. Б. А. за това, че:

На 21.01.2016 г.  в гр. Разград е управлявал моторно превозно средство–лек автомобил марка „Фолксваген Голф“ с рег. №  ********, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 0,78 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест 7510“ с фабричен номер  ARDN0060, съгласно Наредба № 30 от 27.06.2001 год. за реда за установяване употреба на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на моторни превозни средства, издадена от министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието /изм. и доп. ДВ бр.23 от 17.03.2006 год./, след като е осъден с влязла в сила присъда – протоколно определение от 09.01.2014 г. по НОХД № 5 по описа за 2014 година на Районен съд–Разград, с което е одобрено постигнатото между страните споразумение за извършено от него деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК – престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс.Б.А. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл.343б, ал.2 от  НК.

 2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Б А. на основание чл. 381, ал. 1 от НПК при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК - 9 месеца „Лишаване от свобода”, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години и 9 месеца.

3.На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.Б. А. да не се налага по-лекото наказание глоба от 500 до 1 500 лева, предвидено наред с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 2 от НК.

3.Възпитателната работа по отношение на подс. Б. А. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

ІV.Разноски по делото - няма.

V.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс.Б.А. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

ПРОКУРОР В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА:

                                                                         /И. Рангелова/

 

ЗАЩИТНИК: 

                   /адв. Р. Воденичаров/ 

 

ПОДСЪДИМ:  

                     /Б. А./                               

 

          

СЪДЪТ, като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП, представлявана от прокурор Рангелова от една страна, от друга подсъдимия Б.Б.А., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Воденичаров от АК гр. Разград споразумение за прекратяване на производството  по НОХД № 690/16 г. по описа на Разградския районен съд, в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ Б.Б.А. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 21.01.2016 г. в гр. Разград е управлявал МПС – лек автомобил марка „Фолксваген Голф“ с рег. № ******, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 0,78 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест 7510“ с фабричен номер DN0060, съгласно Наредба №30 от 27.06.2001 г. за реда за установяване употреба на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на моторни превозни средства, издадена от министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието /изм. и доп. ДВ бр. 23 от 17.03.2006 г./, след като е осъден с влязла в сила присъда – протоколно определение от 09.01.2014 г. по НОХД № 5/14 г. на Районен съд  гр. Разград, с което е одобрено постигнатото между страните споразумение за извършено от него деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК – престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК

Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс. Б А. на основание чл. 381, ал. 1 от НПК при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК - 9 месеца „Лишаване от свобода”, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години и 9 месеца.

На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.Б. А. да не се налага по-лекото наказание глоба от 500 до 1 500 лева, предвидено наред с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 2 от НК.

Възпитателната работа по отношение на подс. Б. А. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

Разноски по делото - няма.

ПОДСЪДИМИЯТ Б.А. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

                    О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 690/16 г. по описа на Разградския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.48 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: