П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На седемнадесети октомври                                               2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: И.Ц.

                                                                                                   Х.М.

 

Секретар: Г.А.

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   750  по описа за 2016 година

На именното повикване в 10,30  часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Монева.

ПОДСЪДИМИЯТ редовно призован лично и с упълномощен защитник адв. К..

ЗА ощетеното юридическо лице юриск. В.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото, като молим да бъде по реда на глава 29 от НПК, междувременно се договориха основните параметри на споразумение, за което молим за малко технологично време  за да го представим в изискуемия от закона писмен вид.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото, като заявяваме, че имаме готовност и са налице всички условия за споразумение и моля да ни дадете време  да представим споразумението с РРП, като представям документ за възстановяване на щетата по делото.

ЮРИСК. В.: Не поддържаме предявеният граждански иск и са ни възстановени изцяло  щетите в размер на  5465,90 лева  и са внесени на касата на ТП на НОИ – Разград на 14.10.2016 г.

СЪДЪТ като изслуша становищата на страните по даване ход на делото, предоставя възможност да  преговарят за сключване на споразумение до 10,55 ч.

В 10,55 ч. съдебното заседание продължава с участието на прокурора, защитника и подсъдимия.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК, като представяме  постигнато между РРП, подсъдимия и неговият защитник споразумение.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото. Подписахме споразумение, което поддържаме и  моля да разгледате делото по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от страните и депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между тях за решаване на делото намира, че за престъплението, за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обвинителен акт, процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение, не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК, причинените с престъплението съставомерни имуществени вреди са възстановени, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл. 381, ал. 5 и ал. 6 от НПК, поради което и доколкото са налице предпоставките за това Съдът

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО, преминава към производство по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ докладва постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение, постигнато между РРП, представлявана от прокурор Монева от една страна, от друга подсъдимият Е.А.Ч., ЕГН **********, обвиняем по ДП № 330 Зм-85/2016 г. по описа на ОДМВР – Разград за извършено от него за времето от 02.12.2010 г. до 30.04.29012 г. в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 212б, ал. 1 във вр. с чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК и защитникът му адв. Р.К. ***.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Е.А.Ч., роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, с. Р.*****, женен, неосъждан, работи, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча доказателства.

АДВ. К.: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл. 283 от НП

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРИОБЩАВА към доказателствата по делото Квитанция към ПКО № 738 от 14.10.2016 г., ведно с вносна бележка за извършеното плащане.

СЪДЪТ по реда на чл. 382 ал. 4 от НПК към подсъдимият.

ПОДЪСДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от подсъдимия на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на  окончателното споразумение което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия.

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО В СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО

 гр. Разград, 17.10.2016 г.

Настоящото споразумение се сключва на основание чл. 384, ал. 1 във вр. с чл. 381 от НПК.

         І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  Е.А.Ч., роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, женен, работи, осъждан, ЕГН **********  подсъдим, представляван от защитника си адв. Р.К. ***, представлявана от прокурор СЕВЕРИНА МОНЕВА                     

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО                                        Настоящото споразумение касае НОХД № 750/2016 г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс. Е. Ч.  за това, че:                  За времето от 02.12.2010 г. до 30.04.2012 г. н гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 2004/18.11.2010 г. на ТЕЛК при МБАЛ “Св. Иван Рилски” гр. Разград, приложен към Заявление с вх. № МП-21804/02.12.2010 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и заявление с вх. № МП-21805/02.12.2010 г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност представено пред служител на Районно управление “Социално подпомагане” гр. Разград /ТП на НОИ/ до Директора на  Районно управление “Социално подпомагане” гр. Разград /ТП на НОИ/ е получил без правно основание чуждо движимо имущество – парични средства за лична пенсия за инвалидност  и лична социална пенсия за инвалидност в размер на 5465,90 лева, собственост на НОИ гр. София, с намерение да го присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд,полученото имущество е било върнато – престъпление по чл. 212б, ал. 1 във вр. с  чл. 212, ал. 1  във вр. с чл. 26,  ал. 1 от НК.

         ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

         1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл  подс. Е. Ч. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 212б, ал. 1, т. 1 във вр. с  чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК. 

 

 2.Приемат като вид и размер на наказанието спрямо подс. Е.Ч.  за извършеното от него деяние на основание чл. 381, ал. 4 от НПК  при условията на чл. 55, ал. 1,, т. 2, б. „б”  от НК - „Пробация”, включваща следните мерки:

А/Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 6 месеца, с периодичност ДВА пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

3. Писмените доказателства, приложени към делото в оригинал

Предоставени от директора на ТП на НОИ – Разград

- заявление вх. №         МП-21804/02.12.2010 г                   

- заявление с вх. № МП-21805/02.12.2010 г. следва да бъдат върнати на ТП на НОИ, като заверени копия от тях да останат приложени по делото.

- Експертно решение № 2004/18.11.2010 г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски”-Разград АД, представляващо неистински официален документ представляващо неистински официален документ, на основание чл. 53, ал. 1, б. “а“ от НК, се отнема в полза на държавата и следва да остане  приложен към делото.

7. Разноските по делото в размер на 224,25 (двеста двадесет и четири лева и 25 ст.) лева, представляваща разноски на досъдебното производство платими по сметка на ОДМВР – Разград се възлагат на подс. Е. Ч..

         ІV.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Подсъдимият  Е.А.Ч.  декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОР В РАЙОННА ПРОКУРАТУРА:

                                                                           /С. МОНЕВА/

 

ЗАЩИТНИК:

         /адв. Р. К./

 

ПОДСЪДИМ:                                            

              /Е. Ч./

 

 

СЪДЪТ, като съобрази, че така сключеното между страните споразумение, не противоречи на закона и5 морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

 ОДОБРЯВА сключеното между РРП, представлявана от прокурор Монева от една страна от друга подсъдимият Е.А.Ч., ЕГН ********** и защитника адв Р.К. *** споразумение за прекратяване на производството по НОХСД № 750/2016 г. по описа на РРС в следния смисъл:

ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО                                           Настоящото споразумение касае НОХД № 750/2016 г. по описа на РС-Разград, образувано и водено срещу подс. Е. Ч.  за това, че:                  За времето от 02.12.2010 г. до 30.04.2012 г. н гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 2004/18.11.2010 г. на ТЕЛК при МБАЛ “Св. Иван Рилски” гр. Разград, приложен към Заявление с вх. № МП-21804/02.12.2010 г. за отпускане на лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване и заявление с вх. № МП-21805/02.12.2010 г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност представено пред служител на Районно управление “Социално подпомагане” гр. Разград /ТП на НОИ/ до Директора на  Районно управление “Социално подпомагане” гр. Разград /ТП на НОИ/ е получил без правно основание чуждо движимо имущество – парични средства за лична пенсия за инвалидност  и лична социална пенсия за инвалидност в размер на 5465,90 лева, собственост на НОИ гр. София, с намерение да го присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд,полученото имущество е било върнато – престъпление по чл. 212б, ал. 1 във вр. с  чл. 212, ал. 1  във вр. с чл. 26,  ал. 1 от НК.

         СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

         1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл  подс. Е. Ч. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 212б, ал. 1, т. 1 във вр. с  чл. 212, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК. 

 2.Приемат като вид и размер на наказанието спрямо подс. Е.Ч.  за извършеното от него деяние на основание чл. 381, ал. 4 от НПК  при условията на чл. 55, ал. 1,, т. 2, б. „б”  от НК - „Пробация”, включваща следните мерки:

А/Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 6 месеца, с периодичност ДВА пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

3. Писмените доказателства, приложени към делото в оригинал

Предоставени от директора на ТП на НОИ – Разград

- заявление вх. №         МП-21804/02.12.2010 г                   

- заявление с вх. № МП-21805/02.12.2010 г. следва да бъдат върнати на ТП на НОИ, като заверени копия от тях да останат приложени по делото.

- Експертно решение № 2004/18.11.2010 г. на ТЕЛК за общи заболявания при МБАЛ “Св. Иван Рилски”-Разград АД, представляващо неистински официален документ представляващо неистински официален документ, на основание чл. 53, ал. 1, б. “а“ от НК, се отнема в полза на държавата и следва да остане  приложен към делото.

7. Разноските по делото в размер на 224,25 (двеста двадесет и четири лева и 25 ст.) лева, представляваща разноски на досъдебното производство платими по сметка на ОДМВР – Разград се възлагат на подс. Е. Ч..

         ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Подсъдимият  Е.А.Ч.  декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 750/2016 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11,00 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                   2.