П Р О Т О К О Л

 

 

2016 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд              наказателен               състав

На      тринадесети  октомври                               2016 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                             

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:   АТАНАС  ХРИСТОВ

 

 

                                    

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  В. Якимов

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

   НОХД                   дело №       853       по описа за 2016 година

На именното повикване в 11.15 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява зам. Районен прокурор В. Якимов.

ПОДСЪДИМАТА А.Д.А. редовно призована, се явява

ЗАЩИТНИКЪТ адв. Й.К. ***, упълномощен редовно от ДП, редовно призован, се явява лично.

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.К.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА: Да се даде ход на делото.

Съдът

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕМА  самоличността на подсъдимата.

А.Д.А.,  родена на ***г***, обл. Разград, ул.”Искър” 5,  българска гражданка, със средно  образование, омъжена, безработна, неосъждана, ЕГН  **********. 

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ разясни правото на страните да поискат отвод на съдебният състав, секретаря, прокурора, защитника, вещите лица.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи.

АДВ. К.: Нямам искания за отводи

  ПОДСЪДИМАТА: Нямам искания за отводи.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ разясни правата на страните по НПК.

Съдът докладва писмо с вх. № 9749 от 07.10.2016г. от РРП ведно с приложеното към него Споразумение за решаване на делото в досъдебното производство от 06.10.2016г. /л.3-5/.

  ПРОКУРОРЪТ: С подсъдимата и нейният защитник сме постигнали споразумение, което сме Ви представили и моля да одобрите.

           АДВ.К.: Моля да одобрите постигнатото споразумение.

  ПОДСЪДИМАТА:  Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението, съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

Съдът намери,  че споразумението не противоречи на  закона и на морала,  поради което на основание 384, ал.1, във  вр. с  чл.  382 ал.7 НПК,

       О П Р Е Д Е Л И :

ОДОРЯВА постигнатото между подс.  А.Д.А., представлявана от защитника си адв.Й.К. ***, представлявана от прокурор В.Якимов  споразумение, съгласно което:

             ПОДСЪДИМАТА  А.Д.А.,  родена на ***г***, обл. Разград, ул.”Искър” 5,  българска гражданка, със средно  образование, омъжена, безработна, неосъждана, ЕГН  **********   си признава  ЗА ВИНОВНА в това, че за времето от 01.09.2010 г. до 31.01.2016 г. в гр. Лозница обл. Разград и гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официален документ – Експертно решение № 1277/09.07.2010г. на който е бил придаден вид, че е издаден от ТЕЛК за общи заболявания при  МБАЛ  “Св.Иван Рилски” АД гр. Разград,  приложен към Заявление вх. №  Мп 16461/01.09.2010г. за отпускане на лична социална пенсия за инвалидност поради общо заболяване и заявление с вх. № МП 16462/01.09.2010г. за отпускане на социална пенсия за инвалидност, представени пред служител на Районно управление “Социално осигуряване” гр. Разград /ТП на НОИ/ до Директора на РУ “Социално подпомагане” Разград /ТП на  НОИ/,  както и към Молба-декларация № Л-20/31.01.2012 г. за отпускане на месечна добавка за социална интеграция, а именно социални добавки по чл. 25 /за транспортни услуги/ от Правилника за прилагане Закона за интеграция на хората с увреждания /ППЗИХУ/, представена пред служител на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград, до директора на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград е получила без правно основание  чуждо движимо имущество – парични средства за лична пенсия за инвалидност и  лична социална пенсия за инвалидност в общ размер на 3 979.30 лева, собственост на  Националния Осигурителен Институт и месечни добавки за социална интеграция в размер на 468.00 лева,     собственост на Агенция “Социално подпомагане” гр. София, всичко на обща стойност 4 447.30 лева с намерение да го присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния  съд  полученото имущество е било заместено – престъпление по чл. 212б ал.1 т.1 във вр. с чл.212 ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от НК.

              Страните  приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. А.А.   при условията на чл. 54   от   НК наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което на основание чл. 66 ал.1 от НК  СЕ ОТЛАГА  за изпитателен срок от  ТРИ ГОДИНИ.

Разноските по делото в размер на 233.91 лева се възлагат на обв. А.А., платими по сметка на ОД МВР Разград.

           Писмените доказателства по делото:

           - Заявление вх. № № МП 16461/01.09.2010г. и МП 16462/01.01.2010г.  да се върнат на ТП на  НОИ  Разград, като в материалите по делото се приложат заверени копия от тях;

          - Молба-декларация № Л 20/31.01.2012 г.  за отпускане на месечна добавка за социална интеграция да се върне на Дирекция “Социално подпомагане” гр. Разград;

          - медицинското досие на А.Д.А. ***.

          Приложеният по делото като писмено доказателство оригинал на  Експертно решение № 1277/09.07.2010г. на телк за общи заболявания на което е  било придаден вид, че е издадено от ТЕЛК  при МБАЛ “Св.Ив.рилски” Разград на основание чл.53 ал.1 б.”а” от НК  СЕ ОТНЕМА в полза на държавата и следва да остане приложено  към делото.

ПОДСЪДИМАТА  А.А.   декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

На основание чл. 24, ал.3 НПК, съдът,

           О П Р Е Д Е Л И :

          Прекратява наказателното производство по нохд 853/2016г. по  описа на РС Разград.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.29 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: