Р Е Ш Е Н И Е

Номер 379                                          27.10.2010 г.                                      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На    деветнадесети октомври                                  две хиляди и шестнадесета година 

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар    Д.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1525 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

           

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Ш.Х.Т., ЕГН ********** *** и И.Н.Т., ЕГН ********** с адрес *** с акт за граждански брак №8/01.07.2000 г. в с.Казичене, общ.Панчарево, обл.София поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49  от СК.

          ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете   К.Ш.Х., ЕГН ********** на бащата Ш.Х.Т., ЕГН ********** *** и определя местоживеенето на непълнолетната при него, като на майката И.Н.Т., ЕГН ********** с адрес ***  ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца от 10,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя и един месец през лятото, по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА  И.Н.Т., ЕГН ********** с адрес ***    ДА ЗАПЛАЩА  на непъолнолетното си дете К.Ш.Х., ЕГН ********** действаща лично и със съгласието на своя баща Ш.Х.Т., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 130 лв. /сто и тридесет лева/, считано от 02.08.2016 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на предпоставки за изменение или прекратяване на издръжката.

ПРЕДОСТАВЯ ПОЛЗВАНЕТО       на семейното жилище, находящо се в с.Раковски, общ. Разград, ул.“*********** на Ш.Х.Т., ЕГН **********.

          ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по искането на Ш.Х.Т., ЕГН ********** *** за промяна на фамилното име на И.Н.Т., ЕГН ********** с адрес ***    от Т. на А..

          ОСЪЖДА И.Н.Т., ЕГН ********** с адрес ***    ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 45 лв.//четиридесет и пет лева/ за иска за развод и 187,20 лв. /сто осемдесет и седем лева и двадесет стотинки/ върху присъдения размер на издръжката.

         

ОСЪЖДА Ш.Х.Т., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв./десет  лева/ за иска за развод.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: